BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkE-ticaret sitesi Sberbank’a 1 milyar ödeyecek----

E-ticaret sitesi Sberbank’a 1 milyar ödeyecek

E-ticaret sitesi Sberbank’a 1 milyar ödeyecek
19 Kasım 2020 - 10:31 www.finansgundem.com

Yaptığı anlaşmadan caymak isteyen Ozon, 1 milyarlık ceza ile karşı karşıya kaldı

Rusya merkezli e-ticaret şirketi Ozon, imzaladığı sözleşmeden çekilmek için Sberbank’a 1 milyar ruble cayma bedeli ödeyecek.

Ozon Holdings tarafından yapılan ve Borsa Komisyonu’na gönderilen açıklamaya göre, Rusya merkezli e-ticaret şirketi Ozon, yaz başında imzaladığı sözleşmeden çekilmek için Sberbank’a 1 milyar ruble ödeyecek.

Halka arz için yapılan anlaşmada, Sberbank’ın Ozon’a anlaşmayı feshedilmesi durumunda tazminat ödemesi gerektiğini bildirdi. Ozon ise Sberbank’a herhangi bir para ödeme zorunluluğunun olmadığını açıkladı. Ozon, eğer ki Sberbank’ın sözleşmesinin feshi için ödeme talep etmeye devam etmesi ve tarafların bu sorunu barışçıl bir şekilde çözememesi durumunda, konuyu yargıya taşıyacağını belirtti. 12 Kasım’da banka ve e- ticaret şirketi, sözleşmenin tüm şartlarından feragat edilmesini ve ayrıca herhangi bir sözleşme dışı iddianın bulunmamasını sağlayan dostane bir anlaşma yaptı. Interfax’ın haberine göre sözleşmede, “Ozon ve Sberbank herhangi bir ihlali kabul etmemiş olsalar da, uzlaşma çerçevesinde Ozon, Sberbank’a 1 milyar ruble para ödemeye kabul etti” maddesinin yer aldığı açıklandı.

Garanti BBVA uluslararası piyasalardan sağladığı sendikasyon kredisini yeniledi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)