BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDüşen enflasyon Fed için yeni bir risk ortaya çıkardı----

Düşen enflasyon Fed için yeni bir risk ortaya çıkardı

Düşen enflasyon Fed için yeni bir risk ortaya çıkardı
29 Ocak 2024 - 07:55 www.finansgundem.com

Düşen enflasyon Fed için yeni bir risk olan yükselen reel faiz oranlarını gündeme getirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed), düşen enflasyonun reel borçlanma maliyetini artırması nedeniyle faiz oranlarını düşürme baskısı hissediyor

WSJ'da yayınanan bir makaleye göre Federal Reserve yetkilileri yıla normalde sahip olmak isteyecekleri bir sorunla başlıyor: Enflasyon beklenenden çok daha hızlı düştü.

Yine de bu durum bir muamma oluşturuyor. Nedeni: Eğer enflasyon sürdürülebilir bir şekilde Fed'in %2'lik hedefine geri döndüyse, o zaman reel oranlar yükselmiş ve ekonomik faaliyeti çok fazla kısıtlıyor olabilir. Bu da Fed'in faiz oranlarını düşürmesi gerektiği anlamına geliyor. Soru şu: Ne zaman ve ne kadar?

Fed bu çarşamba sona erecek iki günlük toplantısında Faiz indirimine gitmeyecek çünkü ekonomi sağlam bir şekilde büyüyor. Aylık bazda gıda ve enerji hariç enflasyon son yedi ayın altısında %2 ya da altında seyrederken, Fed faiz oranlarını düşürmeden önce bunun sürdürülebileceğinden emin olmak istiyor.

Bunun yerine, Fed yetkilileri bu hafta politika açıklamalarında artık faizlerin düşmektense yükselme ihtimalinin daha yüksek olduğu sinyalini vermeyerek sembolik olarak önemli bir adım atacak gibi görünüyor. Bu sözlü sıkılaştırma eğiliminden vazgeçilmesi, yetkililerin önümüzdeki aylarda daha düşük faiz oranlarını düşündüklerini teyit edecek.

Nomura'dan 2024 Fed faiz tahmini

 

Fed'in acil kredi programından yapılan borçlanmalarda rekor

 

Bullard: Fed faiz indirimini yılın ikinci yarısına bırakmamalı

 

FED’in büyük hatası resesyon getirecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)