BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDurmuş Yılmaz'dan Merkez Bankası yorumu!----

Durmuş Yılmaz'dan Merkez Bankası yorumu!

Durmuş Yılmaz'dan Merkez Bankası yorumu!
22 Nisan 2016 - 16:29 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası'ndan gerçekleştirilen atamanın olumlu olduğuna değindi

Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz katıldığı canlı yayında Merkez Bankası yeni başkanı Murat Çetinkaya hakkında görüşlerini paylaştı.

Murat Çetinkaya'nın Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atanmasını değerlendiren Yılmaz, Erdem Başçı'nın görev süresi dolmadan yeni Başkan'ın açıklanmasının önemli olduğunu söyledi. Yılmaz, "Erdem Bey'in süresi dolmadan başkanın belli olması bir geleneğin yerleşmesinin başlangıcı olarak görülmeli, bu açıdan ben bu tutumun ülke için faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yılmaz, piyasaların da bu duruma oldukça pozitif bir tepki verdiğini söyledi. Yılmaz haftaya yapılacak enflasyon raporu sunumunun yeni Başkan'ın iletişimi açısından önemli olacağını kaydetti.

Erdem Başçı'yı başarılı bir başkan olarak gördüğünü belirten Yılmaz, Başçı'nın faiz koridorunu dalgalanmalara cevap için ortaya koyduğunu fakat bu durumun iletişimi zorlaştırdığına dikkat çekerek, "Faiz koridorunun faydasının yanında dezavantajları da oldu. Uzun süre iletişimde yapılmak isteneni piyasa ve özellikle siyasiler anlamakta geç kaldılar...

Sadeleştirme çerçevesinde iletişim tarafındaki güçlüklerin hızla ortadan kaldırılması ülkenin, Merkez Bankası'nın çıkarınadır" dedi.

"Faiz indirimi için alan oluştu"

PPK'nın faiz indirimini yorumlayan Yılmaz "enflasyonun geldiği nokta itibariyle Faiz oranlarının düşürülmesi için bir alan ortaya çıktı ve bu da değerlendirildi" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)