BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDünyanın en zengin ailesi ilk kez yatırımlarını açıkladı----

Dünyanın en zengin ailesi ilk kez yatırımlarını açıkladı

Dünyanın en zengin ailesi ilk kez yatırımlarını açıkladı
29 Eylül 2021 - 17:50 www.finansgundem.com

238 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ailesi olan Waltonlar hisse yatırımlarını açıkladı. 2020’den bu yana bol miktarda Walmart hissesi satan aile yüksek meblağlara ulaşan yatırımlarını bildirmek zorunda kaldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Perakende zinciri Walmart’ın kurucusu olan ve toplam servetleriyle dünyanın en zengin ailesi unvanını taşıyan Walton Ailesi yatırım tercihlerine ilişkin bilgilerini açıkladı. Temmuz ayı itibariyle 5 milyar dolarlık hisse senedi yatırımı olan ailenin Walmart yatırımları harici diğer yatırımları çok az kişi tarafından biliniyordu.

Bloomberg International’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) verilerine dayandırdığı habere göre Waltonların aile yatırım firması olan Walton Investment Team (WIT) Aralık ayı sonu itibariyle 3,8 milyar dolarlık yatırımlarını mali bilgilerini SEC’le paylaştı. Aile yatırımlarının çoğunluğu fon şirketi Vanguard’ın FTSE Gelişmekte Olan Piyasalar ve Kısa Vadeli Hazine ETF’leri gibi düşük maliyetli borsada işlem gören fonlara yatırıldı. Ancak aile yatırımları arasında Apollo Global Management, Snowflake ve Çinli Pinduoduo gibi şirketlere gerçekleştirilen hisse senedi yatırımları da açıklandı.

Walton ailesi 238 milyar dolarlık servetleriyle dünyanın en zengin ailesi konumunda. Ailenin servetinin büyük bir çoğunluğu 1950 yılında Sam Walton’ın kurduğu dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart’a dayanıyor.

Aile yatırımları konusunda uzun bir süredir sessiz kalmıştı. Ancak geçtiğimiz yıl milyar dolarlık Walmart hissesi satan ailenin bu gizliliği devam ettirebilmesi zorlaştı. Walton Ailesi 2020 yılından bu yana yaklaşık 6,5 milyar dolarlık Walmart hissesi satmıştı.

Ailenin halka açık bir şirketteki payı halen olağanüstü derecede yüksek. Ancak Walmart’ın son yıllardaki hisse geri alımları aileyi sahiplik yüzdesini sabit tutması için hisse satmasına neden oldu. Bunun sonucu olarak Walton ailesinin yatırım ofisi ve Walton Aile Vakfı nakit paraya boğuldu ve daha sofistike yatırım araçlarına ihtiyaç duymaya başladı.

Walton Ailesi üyeleri de gün geçtikçe yatırımları ve hayırseverlik faaliyetleri hakkında bilgi paylaşmaya daha istekli olduklarını gösteriyorlar. Sermaye şirketi Zoma Capital’ın sahibi olan Ben Walton enerji ve su yatırımlarıyla kendinden söz ettiriyor.

Waltonları birincil aile ofisi Walton Enterprises temsilcisi WIT'nin aile adına yatırım yapan bir bağlı kuruluş olduğunu doğruluyor.

Walton Enterprises'ın Yatırım Danışmanı Dele Butler, SEC dosyalarda WIT'in birincil irtibatı olarak listelenmiş durumda. Butler LinkedIn profilinde de kendini “ailenin artan yatırım ve işlem faaliyetlerine tavsiye ve destek veriyor” ifadeleriyle tanımlıyor. Şirketin diğer önemli isimleri arasında 2019 yılında Fidelity Investments'tan ayrılan Başkan Rupal Poltack da yer alıyor.

WIT'in SEC dosyalamaları şimdiye kadar büyük ölçüde fark edilmemişti. Eyalet kayırlarına göre şirket 2020'nin başlarında işlemlerine başladı. Birkaç ay öncesinde ise Walton’ın aile ofisi 48 milyar dolarlık varlığı ayrı bir menkul kıymetler birimine aktarmıştı. Bu hamlenin amacıysa ailenin perakende zincirindeki paylarını elden çıkarmaktı.

Walton Enterprises toplam varlıklarının tamamını açıklamıyor. Ancak özel varlık yönetimi şirketi vergi kayıtları ailenin Tiger Global Management ve Viking Global Investors tarafından yönetilen hedge fonlarında hisselere sahip olduğunu göstermiştir.

Archegos krizi zenginleri şeffaflığa zorluyor

SEC kurallarına göre, 100 milyon dolardan fazla ABD hisse senedi yöneten yatırımcıların varlıklarını açıklamalarını gerektirir, ancak aile ofisleri bu belgeleri gizli tutmak için itiraz edebilir. Waltan Enterprises şirketi bu yasaya dayanarak bugüne kadar hiçbir dava açmadı. Bununla birlikte içlerinde James Simons’ın kurucusu olduğu Renaissance Technologies gibi yüksek profilli aile şirketleri SEC’e mali bildirim göndermeye başladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre aile yatırım şirketinin varlıklarını bildirmesi geçtiğimiz yıl finans piyasalarını sarsan Archegos krizinden kaynaklanıyor olabilir. Mali çeyrek bilgilendirmesi yapmayan ve milyarlarca dolarlık hisse senedini kontrol altına alan Bll Hwang’ın aile yatırım şirketi Archehos Capital Management’ın iflası aile yatırım ofislerinin bir dönüm noktası haline gelmiş gibi görünüyor.

Rusya'dan Google'a 6,5 ​​milyon ruble ceza!

 

Korkulan oldu: Evergrande borcunu ödeyemedi

 

Hindistan'da milyonlarca kişinin internetini kestiler!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)