BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya Meteoroloji Örgütü: İklim değişikliğinin etkileri artıyor----

Dünya Meteoroloji Örgütü: İklim değişikliğinin etkileri artıyor

Dünya Meteoroloji Örgütü: İklim değişikliğinin etkileri artıyor
19 Ağustos 2023 - 18:16 www.finansgundem.com

Dünya Meteoroloji Örgütü, Güney-Batı Pasifik'te iklim değişikliğinin etkilerinin arttığını ve bunun, bölgeye sosyoekonomik anlamda zarar verdiğini bildirdi.

Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ), iklim değişikliğiyle ilgili tehlikeyi gözler önüne serecek "2022 Güney-Batı Pasifik İklim Durumu" başlıklı bir rapor yayımladı.

Hava durumuyla ilgili felaketler ile iklim değişikliğinin etkilerinin Güney-Batı Pasifik'teki insanları olumsuz etkilediği belirtilen raporda, "Deniz seviyesinin yükselmesi, alçak adaların geleceğini tehdit ederken artan okyanus ısısı ve asitlenme, hayati ve savunmasız deniz ekosistemlerine zarar veriyor." ifadesi yer aldı.

Raporda, yaşanan bu aşırı doğa olaylarının, bölgedeki tarım gibi kilit sektörler üzerinde sosyoekonomik riski ve etkileri olduğu kaydedildi.

Üç yılı aşkın süredir devam eden La Nina iklim olayının sıcaklıklar üzerindeki etkisine işaret edilen raporda, "La Nina'nın geçici soğutma etkisine rağmen bölge için sıcak bir yıldı. 2022'deki ortalama sıcaklık, 2011'deki son güçlü La Nina iklim olayının yaşandığı dönemden 0,2 ila 0,3 derece daha yüksekti." ifadeleri kullanıldı.

Güney-Batı Pasifik'te geçen yıl, 2021'e kıyasla bildirilen iklim olayları sayısında düşüş yaşansa da bunların neden olduğu ekonomik kayıpların arttığına dikkat çekilen raporda şunlar kaydedildi:

"Selden dolayı yaşanan ekonomik hasarın maliyeti bir yıl öncesine göre yaklaşık üç kat artarak 8,5 milyar dolar oldu. Hasarın çoğu, Avustralya'daki bir dizi sel olayına dayandırılabilir."

Raporda, Megi ve Nalgea tayfunlarının Filipinler'de yıkıcı sellere neden olduğuna da işaret edildi.

"Erken uyarı sistemi, afetlerden kaynaklanan hasarı azaltmanın en etkili yollarından biridir"

Raporda görüşlerine yer verilen DMÖ Genel Sekreteri Petteri Taalas, El Nino hava olayının Güney-Batı Pasifik'te yılın geri kalanında etkili olmasının beklendiğini belirtti.

El Nino'nun daha yüksek sıcaklıklar, yıkıcı hava koşulları ve daha fazla deniz sıcaklıkları ile ilişkilendirildiğini hatırlatan Taalas, bunun Güney-Batı Pasifik bölgesi üzerinde büyük bir etkisi olacağına işaret etti.

Taalas, "Erken uyarı sistemi, afetlerden kaynaklanan hasarı azaltmanın en etkili yollarından biridir. 'Çoklu tehlike erken uyarı sistemlerini' güçlendirmeye yönelik çabalara rağmen mevcut rapor, hala ele alınması gereken büyük boşlukların olduğunu açıkça gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Biden, iklim kriziyle ilgili 'pratikte' ulusal acil durum ilan etti

 

İklim değişikliği ülkelerin borç ödeme maliyetlerini artıracak

 

Olağanüstü sıcakların sebebi iklim değişimi

 

Dünya Bankası'ndan iklim değişikliğiyle mücadele raporu

 

İklim değişikliği en çok bu ülkeleri vurdu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)