BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaİklim değişikliği ülkelerin borç ödeme maliyetlerini artıracak----

İklim değişikliği ülkelerin borç ödeme maliyetlerini artıracak

İklim değişikliği ülkelerin borç ödeme maliyetlerini artıracak
07 Ağustos 2023 - 08:59 www.finansgundem.com

İklim değişikliği ülkelerin kredi notlarında düşüş riski yaratırken, borç ödeme maliyetlerinin de yükselmesine sebep olacak

İklim değişikliğinin mevcut ülke kredi notları üzerindeki ekonomik etkisini simüle eden bir araştırmaya göre, karbon emisyonlarını dizginlemede global çapta bir başarısızlık, önümüzdeki on yıl içinde 59 ülke için borç ödeme maliyetlerinin artmasına yol açacak.

Management Science dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, aralarında Çin, Hindistan, ABD ve Kanada'nın kredi notları "iklim ayarlı" bir derecelendirme sistemi altında iki kademe düşeceği için daha yüksek maliyetler ile karşılaşabilir.

Araştırmacılar çalışma hakkında, "Sonuçlarımız, yeşil yatırımların ertelenmesinin ülkeler için borçlanma maliyetlerini artıracağı ve bunun da kurumsal borç maliyetlerinin daha yüksek olması anlamına geleceği fikrini destekliyor" dedi.

Artan borç maliyetleri, iklim değişikliğinin hâlihazırda neden olduğu genel ekonomik hasar için fazladan bir olumsuz olacak. Sigorta şirketi Allianz, son sıcak hava dalgalarının bu yıl küresel üretimi şimdiden %0,6 puan azaltmış olacağını tahmin ediyor.

Dünya Bankası'ndan iklim değişikliğiyle mücadele raporu

 

Bankalara 'iklim değişikliği' uyarısı

 

İklim değişikliği en çok bu ülkeleri vurdu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)