BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık Deutsche Bank'tan TCMB analizi----

Deutsche Bank'tan TCMB analizi

 Deutsche Bank'tan TCMB analizi
05 Şubat 2024 - 07:49 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, TCMB'de başkan değişimi ve enflasyonun yükselmesinin daha fazla faiz artırımı için alan açtığını belirtti.

Deutsche Bank AG'ye göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nda başkan değişimi ve enflasyonun yükselmesi, daha fazla faiz artırımı için alan açtı.

Chnistian Wietoska'nın da aralarında bulunduğu Deutsche Bank stratejistleri, "Yakın vadede enflasyon baskısının artacağı görüşümüz göz önüne alındığında, yeni TCMB Başkanı'nın atanmasıyla birlikte, 250 baz puan hatta 500 baz puan daha önden yüklemeli sıkılaştırma için alan görüyoruz. 500 baz puan artırım henüz fiyatlanmadı" değerlendirmesini yaptılar.

Stratejistler, ilave artırım yapılmaması durumunda bile, altta yatan fiyat baskıları nedeniyle bu yıl herhangi bir faiz indirimi beklemediklerini ve piyasanın 2025 için daha kademeli bir gevşeme döngüsünü fiyatlamasını beklediklerini ifade ettiler.

Deutsche Bank stratejistleri, TCMB'nin lira mevduat faizlerindeki düşüşe karşı koymak ve para politikası aktarım mekanizmasının sağlıklı işleyişini yeniden tesis etmek için ek makro ihtiyati tedbirlere başvurabileceğini de savundular.

Kuruluşundan günümüze Merkez Bankası başkanları

 

TCMB'den TL destekleyici yeni adım

 

Yeni TCMB yönetiminden ilk adım

 

Merkez Bankası Başkanı'ndan ilk açıklama: Temel amaç fiyat istikrarı

 

Morgan Stanley: TCMB'de görev değişikliği sonrası geleneksel para politikası sürecek

 

HSBC: TCMB para politikasında değişiklik beklemiyoruz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Realite05 Şubat 2024 08:12

    Faizin gerçek enflansyon yüzde yüzlerin üzerinde iken ikiyüzelli beşyüz baz faiz artışının piyasada yatırımcıda inandırıcı hiçbir anlamı olmaz