BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB'den TL destekleyici yeni adım----

TCMB'den TL destekleyici yeni adım

TCMB'den TL destekleyici yeni adım
05 Şubat 2024 - 00:13 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), TL'yi destekleyen adımlar atmaya devam ediyor. Döviz dönüşümlü kur korumalı mevduatta ise süre uzatıldı. Karara göre, 31 Ocak 2024 itibarıyla bankalarda mevcut olan altın ve döviz hesapları TL'ye çevrilebilecek

Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih uzatıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği ile Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Kur Korumalı Mevduat Hesabı kapsamında, yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ocak 2024 itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek.

Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin altın, döviz tevdiat hesapları ve katılım fonlarından vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşüm için esas alınacak bakiyelerle ilgili daha önce belirlenen tarihlerde herhangi bir güncelleme yapılmadı.

TL'ye çevirme işlemleri, hesap sahiplerinin isteği üzerine ve dönüşüm kuru üzerinden gerçekleştirilecek.

Kuruluşundan günümüze Merkez Bankası başkanları

 

KKM, 1 haftada 44.8 milyar TL eridi

 

Yeni TCMB yönetiminden ilk adım

 

Morgan Stanley: TCMB'de görev değişikliği sonrası geleneksel para politikası sürecek

 

TCMB'nin yeni başkanı Fatih Karahan oldu

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çağdaş 05 Şubat 2024 09:10

    Enflansyonun yüzde ikiyüzlerde verdikleri saçma sapan faiz kırklarda akıl var mantık var olacak işmi kim güvenir parasını sürekli eriten alım gücünü yok eden bir sisteme yatırır birde ekonomiyi bunlar yönetiyor

  • Hasan Talip05 Şubat 2024 01:34

    KKM ilk başladığında, Aklı selim Ekonomistler, bu uygulama ileride büyük sıkıntıya sebep olur dediler. Ama kimseye dinletemediler. Yere göğe sığdıramadıkları KKM şimdi başlarına bela oldu. Beceriksizler.

  • M.Yaşar Doğru05 Şubat 2024 01:20

    Zorlamakla, istemekle olmaz. Yüksek enflasyonun mum gibi erittiği Türk lirasında % 43 faiz getirisi dahi dövizi yakalayamadı. Vadem doldu, yarın ilk işim paramı bankadan çekip hemen fiziki olarak döviz almak.

  • S. Ahi05 Şubat 2024 10:16

    Yastık altı garanti güven sıfır ekonomi bitik tl faizi eksi getiri dolar yuro döviz kraldır