BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHSBC: TCMB para politikasında değişiklik beklemiyoruz----

HSBC: TCMB para politikasında değişiklik beklemiyoruz

HSBC: TCMB para politikasında değişiklik beklemiyoruz
03 Şubat 2024 - 20:42 www.finansgundem.com

HSBC, TCMB’deki görev değişikliği sonrası para politikasında bir değişiklik beklemediklerini ifade etti.

TCMB Başkanlığına Fatih Karahan’ın getirilmesi üzerine bir not yayımlayan İngiliz bankası HSBC, başkanlık değişiminin para politikası üzerinde herhangi bir değişikliğe yol açmasını beklemediklerini belirtti.

HSBC ekonomistlerinden Melis Metiner, “Yeni merkez bankası başkanı, aynı politika” başlıklı kaleme aldığı notta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevinden affını istemesi ve yerine Başkan Yardımcısı Fatih Karahan’ın getirilmesinin para politikası üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Başkanlık değişiminin para politikası üzerinde değişikliğine yol açmasını beklemediklerini söyleyen HSBC, TCMB’nin sıkılaştırma sürecinin geçen ay sona erdiğini düşündüklerini ve bu yıl boyunca politika faizinin sabit kalmasını beklediklerini kaydetti.

Yayımlanan notta, HSBC’nin Türkiye'nin enflasyon görünümüne ilişkin riskleri görmeye devam ettiği ve manşet enflasyonun bu yıl sonuna kadar TCMB'nin yüzde 36'lık tahmininin üzerinde yüzde 45'e kadar ılımlı bir seviyeye gelmesini öngördüğü belirtildi.

TCMB’nin yeni enflasyon raporunu 8 Şubat'ta yayınlayacağı hatırlatılan notta, “Yıl sonu tahmininin yukarı yönlü revize edilebileceğini düşünüyoruz. Yakın vadede piyasaların odak noktası, makro ihtiyati politika çabaları, likidite önlemleri veya potansiyel mali sıkılaştırma da dahil olmak üzere politika yapıcıların uygulamaya koyduğu diğer sıkılaştırma önlemleri olacak” ifadeleri yer aldı.

Şimşek'ten, Hafize Gaye Erkan'ın istifası hakkında ilk açıklama

 

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan görevini bıraktı

 

JPMorgan: TCMB, Karahan liderliğinde daha şahin olacak

 

TCMB'nin yeni başkanı Fatih Karahan oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)