BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJPMorgan: TCMB, Karahan liderliğinde daha şahin olacak----

JPMorgan: TCMB, Karahan liderliğinde daha şahin olacak

JPMorgan: TCMB, Karahan liderliğinde daha şahin olacak
03 Şubat 2024 - 18:22 www.finansgundem.com

Bankacılık devi JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki görev değişikliğini değerlendirdi ve yeni Başkan Fatih Karahan liderliğinde faiz indirimi yerine faiz artışını daha muhtemel gördüğünü belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndaki görev değişikliğinin ardından JPMorgan bir değerlendirme notu paylaştı. Bankacılık devi, öngörüsünde, faiz indirimi yerine faiz artışını daha muhtemel gördüğünü ve görev değişikliğini 'olumlu' karşıladığını belirtti.

Hafize Gaye Erkan’ın görevinden affını istemesinin ardından Erkan'ın yerine Fatih Karahan'ın atandığına dikkat çeken ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Merkez Bankası'ndaki görev değişikliğinin ardından bir değerlendirme notu yayımladı.

Olumlu buluyoruz

Notta, “Para Politikası Kurulu'nun şimdi daha şahin olmasının muhtemel olduğunu düşünerek TCMB'deki başkan değişimini dezenflasyon ve TL için olumlu buluyoruz" denildi.

Bankanın ekonomistlerinden Fatih Akçelik imzalı notta, “Para politikasının önümüzdeki dönemde enflasyon görünümüne karşı daha duyarlı olması muhtemel olduğundan faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Faiz artırımı, Faiz indiriminden daha muhtemel

JPMorgan yayınladığı değerlendirme notunda, “TCMB'nin faiz artırımına gitmesini, faiz indirimine gitmesinden daha olası görüyoruz. Ancak, henüz faiz artırımının gerçekleşeceğine inanmıyoruz ve yukarı yönlü riskleri göz önünde bulundurarak en yüksek politika faizini yüzde 45'te tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

Para ve maliye politikaları arasında daha fazla koordinasyon

“Bir diğer olumlu gelişme ise Başkan Fatih Karahan'ın enflasyonla mücadele için para ve maliye politikaları arasında daha fazla koordinasyon sağlayabilecek olması” yorumunda bulunan JPMorgan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni Başkan Fatih Karahan'ın kendi desteğiyle atandığını belirttiğine de dikkat çekti.

JPMorgan tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan'ı desteklediği vurgulanarak maliye ve para politikaları arasındaki koordinasyonun, vergi artışlarının yanı sıra ücret artışlarını ve yönetilen enerji fiyat artışlarını sınırlandırarak 2024'te dezenflasyon görmek için çok önemli olduğunun altı çizildi.

Şimşek'ten, Hafize Gaye Erkan'ın istifası hakkında ilk açıklama

 

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan görevini bıraktı

 

TCMB'nin yeni başkanı Fatih Karahan oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)