BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank'tan kadınlar fintech yarışması----

Deutsche Bank'tan kadınlar fintech yarışması

Deutsche Bank'tan kadınlar fintech yarışması
26 Ağustos 2020 - 17:43 www.finansgundem.com

Deutsche Bank İkinci Kadınlar Fintech Yarışması için başvuruları açtı. Alman bankası yarışma için Atos, Google ve TechQuartier ile güçlerini birleştiriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank üst düzey yönetim gruplarında en az bir kadın kurucusu olan finansal teknoloji (fintech) şirketlerini kendi işletme planlarını sahaya sürmek için yarışmaya davet ediyor. Yarışmanın birincilik ödülü finansal teknoloji devi Atos’un fintech programında yer almak. Diğer kazananlarsa Deutsche Bank ve Google’ın inovasyon kaynaklarından yararlanma hakkı kazanacak. Bu haklar arasında Deutsche Bank’ın inovasyon laboratuvarında zaman geçirme ve bankanın küresel inovasyon takımının liderleri ve uzmanlarıyla birlikte çalışma fırsatları da bulunuyor.

Deutsche Bank Strateji ve İnovasyon Ağı'nın Küresel Başkanı Gil Perez jüri heyetinde yer alıyor ve yarışmanın tüm finalistleriyle bir araya gelecek. Perez, "Kadınlar FinTech Yarışması sadece teknoloji yeteneğini sergilemek için harika bir fırsat değil, aynı zamanda Deutsche Bank'ın kadın kuruculardan oluşan bir topluluğu devreye sokması ve desteklemesi ve inovasyonu teşvik etmesi için de bir yol" dedi.

Evden çalışma bankacı anneleri işsiz bırakıyor

Jüri heyetine Perez'in yanı sıra Almanya'daki Google Bulut Sistemleri Genel Müdürü Annette Maier ve Atos Orta Avrupa Başkanı Ursula Morgenstern de katılıyor.

Yarışmanın kazananının erişeceği program olan Atos’un küresel fintech programı finans şirketlerinin yasal ve pazar odaklı Atos ağı desteğinin sağlandığı hızlı iş sağlama platform ağı olan bir finansal ağı kapsıyor. Program aynı zamanda finansal teknoloji üreticilerinin yeni hizmetlerle uzmanlıklarını ve çözümlerini oluşturup, test ederek ve geliştirebildikleri bir platform olan Atos Financial Services Sandbox’a da erişim sağlıyor.

FinTech katılımcılarına koçluk yapmak isteyen kadınlar yöneticiler, sektörlerini veya teknik bilgi ve deneyimlerini paylaşmak için yarışmaya kaydolmaya da teşvik ediliyorlar.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin veya koçluk yapmak isteyenlerin başvurularını 23 Eylül 2020'ye https://engage.atos.net/fintech2020 internet adresine kaydetmeleri gerekiyor. Yarışmacıların iş planlarını ise 30 Eylül 2020’ye kadar sunması bekleniyor. Ekim ayı başında altı başarılı takım aday olarak belirlenecek ve kazananlar 29 Ekim 2020'de yapılacak yarışmanın finallerinde açıklanacak.

Yatırım tavsiyelerini optimize eden bir yazılımsal çözümle yarışmanın 2019 yılı kazananı olan Odonatech’in Baş Davranışsal İktisat Sorumlusu Sima Ohadi, “Finans endüstrisinde halen cinsiyet uçurumu var. Yalnız Atos Kadınlar Fintech Yarışması gibi girişimler sayesinde gelecek kısmen daha parlak görünüyor. Geçen yıl Atos Fintech Yarışması’nda Odanotech’in kurucularından birisi olarak yarıştım ve bu da bu alanda çok hırslı ve yenilikçi kadınları tanımama yardımcı oldu” ifadelerini kullanıyor.

Finans sektöründe taciz vakaları arttı

 

Maaşlarda cinsiyet uçurumu büyüyor

 

Melek yatırımcılar fintech şirketini uçurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)