BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaaşlarda cinsiyet uçurumu büyüyor----

Maaşlarda cinsiyet uçurumu büyüyor

Maaşlarda cinsiyet uçurumu büyüyor
30 Ocak 2020 - 09:33 www.finansgundem.com

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Türkiye Ofisi ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kadın ile erkek çalışanların kazançlarındaki ücret açığının hesaplanabilmesi için çalışma başlattı

Mayıs ayına kadar sürecek proje kapsamında, Ocak 2019’dan bu yana çalışanların maaşları masaya yatırılacak. Yeni metotların geliştirileceği çalışma kapsamında; Hane Halkı İş Gücü Anketi, Gelir Yaşam Koşulları (GYK) Kazanç Yapısı Anketi ve İdari Kayıtlar gibi farklı veriler aracılığıyla maaşlar hesaplanarak karşılaştırılacak.

Çalışmayla, kadın-erkek kazançlarındaki eşitliğin sağlanması hedefleniyor.

ILO’nun yaptığı araştırmaya göre; kadın çalışanlar eğitim seviyeleri daha yüksek olmasına rağmen erkeklerden daha az maaş alıyor. Cinsiyete dayalı ücret farklılığı dünyada ortalama yüzde 21.4 olurken bu oran İsveç’te yüzde 5.7, Romanya’da yüzde 7.8, Fransa’da yüzde 9.6, Türkiye’de ise yüzde 12.9.

Bilgi teknolojilerinde çalışan kadınların yüzde 1.3’ü, giyim ve gıda sektöründe çalışanların yüzde 13.1’i ve bakım hizmetlerinde çalışanların yüzde 60.5’i, erkeklerden daha az kazanıyor. Diğer yandan kadınların iş hayatına katılımları azaldıkça, ücret açığı yükseliyor. Kadınların yaşı da, aldıkları ücreti yakından ilgilendiriyor. ‘Kadın işi’, ‘erkek işi’ ayrımının da, cinsiyete dayalı ücret açığını artırdığı ifade ediliyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Anonim Vatandaş30 Ocak 2020 09:50

    Bu haberin türkiye için hiçbir geçerliliği yok. Hatta detaylı araştırılsın Türkiye'de kadınların maaşları daha fazla çıkar.