BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDeutsche Bank’ın başı afyon üreticisiyle dertte----

Deutsche Bank’ın başı afyon üreticisiyle dertte

Deutsche Bank’ın başı afyon üreticisiyle dertte
12 Şubat 2021 - 12:25 www.finansgundem.com

Deutsche Bank Alman afyon üreticisinin borçlarından kurtulmaya çalışıyor. Alman bankası bağımlılık yaratma potansiyelinden kaynaklanan risklerden endişe duyuyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank Alman ilaç üreticisi Gruenthal GmbH’nin yüz milyonlarca euroluk borcundan, yatırımcıların ilgi göstermemesi nedeniyle kurtulmaya çalışıyor. Verilen kredinin şirketin mevcut finansmanının bir kısmının yerini alması planlanmıştı.

Afyon içeren Tramadol gibi ilaçlar da dahil olmak üzere ağrı kesici üretimi yapan aile şirketinin teminatsız uzun vadeli ve ödenmemiş borçları bulunuyor. Bloomberg’in haberine göre ödenmemiş borç miktarı 935 milyon euro (1,13 milyar dolar) seviyesinde.

Deutsche Bank, potansiyel yatırımcılara finansmana yönelik ilgiyi ölçme amacıyla yaklaştı ancak borçları satmak için yeterli talebi çekemedi. 

Fon yöneticileri, afyon gibi maddelerin kötüye kullanım ve bağımlılık riski taşıması nedeniyle, ürünlerinde afyon kullanan bir şirkete yatırım yapma konusunda temkinli davrandı.

Şirket şimdi ilaç üreticisinin borçları için diğer seçenekleri değerlendiriyor. Deutsche Bank konuyla ilgili açıklama yapmayı reddederken, Gruenthal sözcüsü de açıklama yapmaktan kaçındı.

Yatırımcılar ağrı kesici ilaçların oldukça önemli toplumsal faydaları olduğu konusunda hemfikir ancak bazı yatırımcılar, sektörün geneliyle ilgili endişelere sahip. Zira Mallinckrodt Plc. gibi ABD’li ilaç üreticilerinin de içinde bulunduğu birçok şirket davalar ve iflas dosyalarıyla karşı karşıya.

Bankanın borçları satma planı, Avrupa’da birçok fon yöneticisinin yatırımcılarından sosyal sorumluluk ilkelerine uyan yatırımlar yapma konusunda baskı gördüğü bir dönemde ortaya çıktı.

Dev fintek yatırımcısı Robinhood’u kurtardı

 

Dünyanın en saygın üniversitesinde tecavüz skandalı

 

Halka arzlar Avrupa’da yıla rekor başlangıç yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)