BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank, Citi'nin bireyselini aldı----

Denizbank, Citi'nin bireyselini aldı

Denizbank, Citi'nin bireyselini aldı
11 Nisan 2013 - 09:21 www.finansgundem.com

Denizbank, Citi Türkiye'nin bireysel bankacılık bölümünün satın alınması konusunda anlaşma imzaladı

Citibank A.Ş. (Citi) ile DenizBank, DenizBank’ın Citi’nin Türkiye’deki bireysel bankacılık bölümünü satın alması konusunda anlaşma imzaladılar. Yasal onaylara tabi olan işlemin, 2013’ün üçüncü çeyreğinde tamamlanması beklenmektedir.
 Anlaşma gereğince DenizBank, Citi Türkiye’nin 600.000’den fazla müşteri, 1.2 milyar TL aktif ve 1.5 milyar TL mevduatı içeren bireysel bankacılık portföyü ile çalışanları ve şubeleri dahil bireysel bankacılık bölümünü satın alacak. Citi önümüzdeki dönemde Türkiye’de kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerine odaklanmayı sürdürecek.
 DenizBank CEO’su Hakan Ateş konuya dair, “Beyaz sayfa üzerinde bir bankacılık lisansından Türkiye’nin beşinci özel bankası konumuna yükselen DenizBank, 16 yıldır pupa yelken ilerliyor. Bu süre zarfındaki başarı ve büyümemizi, Citi Türkiye’nin tüm bireysel bankacılık faaliyetlerini bünyemize dâhil etme yolunda attığımız imza ile daha da güçlü bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.
 Citi Türkiye’nin bireysel operasyonunu satın almada en belirleyici unsurun, ona değer katan çalışanları olduğunu belirten Hakan Ateş, “Her zaman söylediğim bir söz vardır: ‘Biz aramıza katılan her Denizcimizle bankamızı yeniden kurarız’. Bugün ilk adımını attığımız sürecin tamamlanmasıyla, Citi ekolü ile yetişmiş 1500’e yakın yeni Denizcimiz bize değer katacak. 2012 yılında elde ettiğimiz başarılı bilanço rakamlarından sonra şimdi de Citi Türkiye’nin tüm bireysel bankacılık faaliyetlerini bünyemize katmanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.
 Citi Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, Citi’nin Türkiye’de önümüzdeki dönemde finansal kurumlar, kurumsal ve ticari firmalara yönelik faaliyetlerinin artarak devam edeceğini kaydetti, “Citi, ülkemizde kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerine odaklanma yönünde stratejik karar almıştır. Türkiye’ye olan taahhüdümüz ile önümüzdeki dönemde bu iş kollarımızda büyümeyi sürdüreceğiz” dedi.    
 Citi Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bireysel bankacılık bölümümüzün satış işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu işlemin, müşterilerimiz ve çalışanlarımız için olabilecek en iyi sonucu temsil ettiğine inanıyoruz. Bireysel bankacılık müşterilerimize bizlere gösterdikleri güven ve işbirliği için teşekkür ederiz” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)