BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDeFi çılgınlığı----

DeFi çılgınlığı

DeFi çılgınlığı
26 Ocak 2021 - 12:46 www.finansgundem.com

DeFi sektöründe kilitli toplam varlık rekor tazelerken, merkeziyetsiz finans piyasası değeri 45 milyar dolara ulaştı.

Merkeziyetsiz finans (DeFi-Decentralized finance) sektörü hareketli bir süreç geçiriyor. Birden fazla token tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer her hafta biraz daha artıyor.

Messari verilerine göre, AAVE, Uniswap (UNI), SushiSwap (SUSHI) ve Synthetix (SNX) gibi projelerin hepsinin çift haneli yükseliş yaşadığını ve daha fazla kullanıcının stake ve flaş kredi hizmetinden yararlanmak için protokollerle etkileşime geçtiğini gösteriyor.

Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) fiyatı son aylarda yeni zirvelere ulaşırken, DeFi protokollerindeki kilitli toplam değer (TVL) de yükseldi. Çeşitli merkeziyetsiz borsalar ve kredi platformları üzerindeki iyimserlik ve katılım miktarı arttı. CoinGecko'dan alınan veriler, son altı ayda toplam DeFi piyasa değerinin 45 milyar dolara yükseldiğini gösteriyor.

1 Ocak'tan 25 Ocak'a kadar, DeFi platformlarındaki kilitli varlık miktarı 15,6 milyar dolardan 26,1 milyar dolara yükseldi.

DeFi Pulse'a göre, DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer yalnızca dört günde 21,49 milyar dolardan 26,173 milyar dolara çıktı.

TVL'deki bu keskin artış, Ether fiyatının 21 Ocak'ta 1.053 dolardan, 25 Ocak'ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.459 dolara doğru 400 dolarlık artış yaşamasına yardım etti.

Bu etkileyici gelişmelere rağmen, DeFi sektörü şu anda 976,6 milyar dolar olan toplam kripto para piyasa değerinin sadece yüzde 4,6'sını oluşturuyor.

Toplam kripto para piyasasının sadece küçük bir bölümünü temsil etmesine rağmen, DeFi sektörünün hızlı büyümesi ve kripto paraların daha yaygın hale gelmesi sektörün patlayıcı bir büyüme yaşamasına zemin hazırlıyor.

Düzenleyiciler Bitcoin'in başarısından tedirgin olmalı

Dolarda ‘kölelik’ değişikliği

Mastercard işlem komisyon oranını 5 kat artıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)