BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDüzenleyiciler Bitcoin'in başarısından tedirgin olmalı----

Düzenleyiciler Bitcoin'in başarısından tedirgin olmalı

Düzenleyiciler Bitcoin'in başarısından tedirgin olmalı
26 Ocak 2021 - 12:50 www.finansgundem.com

Goldman Sachs yöneticisi Lloyd Blankfein, düzenleyicilerin Bitcoin'in başarısından dolayı tedirgin olmaları gerektiğini belirtti.

Goldman Sachs yöneticilerinden Lloyd Blankfein, düzenleyicilerin Bitcoin'in başarısından dolayı tedirgin olmaları gerektiğini, kripto paranın düzenleyicilerin finans sistemini izleme gücüne zarar verdiğini söyledi.

CNBC'nin Squawk Box programının 25 Ocak tarihli programında yer alan Blankfein, Bitcoin'in anonim yapısının dijital parayı yasa dışı finansman için mükemmel bir seçenek haline getirdiğini ileri sürdü: “Kuzey Kore'ye mi yoksa El Kaide'ye mi ödeme yaptığınızı bilmiyorsunuz."

BAŞARISINDAN TEDİRGİN OLURDUM

Yetkililer terörist oluşumların kripto para kullanımını takip etmek için blockchain'in şeffaflığından sık sık yararlansa da, Blankfein düzenleyicilerin kripto varlıkların mevcut biçimleriyle gelişmesine nasıl göz yumduğunu sorguladı. Goldman Sachs yöneticisi, “Ben bir düzenleyici olsaydım, Bitcoin'in mevcut başarısından tedirgin olurdum ve bununla başa çıkmak için silahlarımı kuşanırdım" diye belirtti.

Blankfein, Bitcoin'i mevcut finans ve düzenleme araçlarına uygun hale getirmek için BTC'nin sunduğu temel özgürlüklerin çoğunun sınırlandırılması gerektiğini ileri sürdü. Diğer yandan Blankfein, Bitcoin'e olan güçlü talebin anonim gizlilik özellikleri olmadan sürüp sürmeyeceğinden ise emin değil:

“Bu işe yarayacak olsa da, insanların en başta aradığı özgürlük ve şeffaflık eksikliğine zarar verecektir. Bu, Bitcoin'in başa çıkması gereken bir ikilem.”

YÜZDE 10 OYNAYABİLEN DEĞER SAKLAMA ARACI

Blankfein, Bitcoin'i bir değer saklama aracı olarak da eleştirdi ve yüksek fiyat dalgalanması ve kendi kendine BTC saklamak için gerekli teknolojik okuryazarlığı vurguladı.

“Bu, bir günde yüzde 10 oynayabilen bir değer saklama aracı ve kodu veya kağıdı kaybederseniz sonsuza kadar kaybedeceğiniz bir şey."

ABD Adalet Bakanlığı, ağustos ayında El Kaide ve IŞİD ile ilişkili 300'den fazla cüzdandan milyonlarca dolar değerinde kripto paraya el koyduğunu duyurmuştu. IRS Suç Soruşturma Başkanı Don Fort, duyuruda kuruluşun kriptoların kaynağını izleyerek terörist oluşumların Finans ağlarını çökertebildiğini açıklamıştı.

Parayla saadet oluyormuş!

 

Biden'ı bekleyenler

 

Taksim Meydanı'nda turistlere tuzak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)