BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDanske Bank'tan seçim sonrası piyasa senaryoları----

Danske Bank'tan seçim sonrası piyasa senaryoları

Danske Bank'tan seçim sonrası piyasa senaryoları
08 Mayıs 2023 - 19:32 www.finansgundem.com

Danske Bank, yayımladığı notta, Türkiye’de seçim sonrası iktidarın yönetime devam etmesinin piyasalarda sınırlı etki yaratacağını, ancak seçimi muhalefetin kazanması durumunda para politikasında "hızlı bir normalleşme” beklediklerini belitti

Danimarka'nın en büyük bankası Danske Bank, 8 Mayıs’ta yayımladığı notta, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek genel seçim sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) uygulayacağı para politikası ve piyasaların verebileceği tepki hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Danske Bank Şef Analisti Minna Kuusisto’ın hazırladığı notta, seçim sonrası iktidarın yönetime devam etmesinin piyasaya sınırlı etkisinin olacağı belirtildi. Ancak seçimi muhalefetin kazanması durumunda, para politikasında "hızlı bir normalleşme” bekledikleri kaydedildi. “Bu da büyük faiz artışları ve liranın değer kazanması anlamına geliyor” ifadelerinin yer aldığı notta, yeni hükümetin “büyük ihtimalle” merkez bankasının bağımsızlığını yeniden sağlamak için harekete geçeceği belirtildi.

Diğer taraftan, Danske Bank bu değişikliklerin neticesi olarak politika faizinin yüzde 30'un üzerine çıkarılacağını tahmin etti. Faiz artışının muhtemelen kısa vadede lirada aşırı oynaklık getireceğini belirten banka yetkilisi, “Ancak orta vadede, lira önemli ölçüde değer kazanabilir. Muhalefetin kazanması ekonomi politikası için kesin bir U dönüşü anlamına gelse de, AKP'nin kamu dairelerindeki geniş varlığı birçok yönden iktidarın yeteneklerini kısıtlayabilir.” ifadelerini kullandı.

Seçimden sonra dolar kaç TL olacak? İşte dolar/TL beklentisi!

 

14 Mayıs'ta seçmen nasıl oy kullanacak? İşte adım adım oy kullanma rehberi!

 

YSK, oy pusulalarını tanıttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)