BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSeçimden sonra dolar kaç TL olacak? İşte dolar/TL beklentisi!----

Seçimden sonra dolar kaç TL olacak? İşte dolar/TL beklentisi!

Seçimden sonra dolar kaç TL olacak? İşte dolar/TL beklentisi!
08 Mayıs 2023 - 14:49 www.finansgundem.com

14 Mayıs seçimlerine 6 gün kala Türk lirasının dolar karşısındaki zımni oynaklığı yüzde 8,4'ten yüzde 64'e çıkarak tüm para birimlerini geride bıraktı. Türev işlemciler dolar/TL’nin üçüncü çeyrek sonunda 26 seviyesine yükselmesini muhtemel görüyor.

14 Mayıs seçimleri öncesinde liraya yönelik düşüş ve oynaklık beklentisi artmaya devam ediyor.

Bloomberg'in haberine göre, TL'nin dolar karşısındaki zımni oynaklığı dünyanın en yüksek seviyesine çıktı. Liranın önümüzdeki hafta dolar karşısındaki zımni oynaklığı cuma günü yüzde 8,4’ten yüzde 64’e çıkarak diğer tüm para birimlerini geride bıraktı.

Zımni oynaklık kavramı, bir varlığın gelecekteki oynaklığı hakkında piyasanın beklentisini hesaplamak için kullanılıyor.

Bloomberg’in alım satım opsiyon fiyatlamalarından yaptığı hesaplamalara göre, türev işlemciler dolar/TL’nin üçüncü çeyrek sonunda 26 seviyesine yükselmesini muhtemel görüyor.

DOMİNO ETKİSİ BEKLENMİYOR

Commerzbank stratejisti Ulrich Leuchtman, pazartesi günü yayımladığı bir notta, Türk lirasında önemli bir düşüş yaşanabileceğini belirtti. “Resmi döviz kurlarının suni desteği giderek daha zayıf hale gelecek ve muhtemelen daha uzun süre sürdürülmesi imkansız olacak” dedi. Commerzbank lirada yaşanacak bir düşüşün diğer gelişmekte olan ülkeler üzerinde bir domino etkisi yaratmasını beklemiyor. (Sözcü)

HSBC, dolar/TL tahminini yükseltti

 

Morgan Stanley'den seçim senaryolarına göre dolar/TL tahmini

 

Standard Chartered dolar/TL tahminini güncelledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)