BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDamat, Güney Afrika’yı karıştırdı----

Damat, Güney Afrika’yı karıştırdı

Damat, Güney Afrika’yı karıştırdı
16 Temmuz 2019 - 22:52 www.finansgundem.com

Türk şirketi Orka Group’a ait Damat markasının Güney Afrika Milli Takımı ile imzaladığı anlaşma ülkede tartışma yarattı

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Afrika futbolunun mimarlarından Güney Afrika’da Damat tartışması yaşanıyor. Türk şirketi Orka Group’a ait Damat markası, Güney Afrika Milli Takımı’nın sponsoru oldu. Dün sessiz sedasız imzalanan sponsorluk anlaşması ile Güney Afrika Futbol Milli Takımı, artık Damat giyecek. Ancak bu sponsorluk, Güney Afrika’da büyük tartışmalara neden oldu. Güney Afrika Giyim ve Tekstil İşçileri Sendikası (Southern African Clothing & Textile Workers Union-Sactwu) ile Gururlu Güney Afrika (Proudly South Africa) oluşumunu, milli takım sponsorluğu için Türk şirketinin seçimini eleştirdi.

“İTHAL EDİLMİŞ KIYAFET”

Her iki dernek, Türkçe’de “Gençler Gençler” anlamına gelen ve Bafana Bafana adıyla çağrılan Güney Afrika Milli Futbol Takımı’nın Damat sponsorluğunda ithal edilmiş takım elbise giymesinin doğru olmadığını savundu. Takımın delegasyon başkanı Kwenza Ngwenya, Mısır'daki AFCON turnuvası sonraısnda yaptığı açıklamada ise Damat markasını övgüyle anlattı. Kwenza Ngwenya, “Güzel görünüyorsanız, kendinize olan güveniniz her zaman en üst seviyededir ve D'S Damat'ı milli takımlarımızdan emin olmak için takdir ediyorum” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)