BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse’te kan kaybı devam ediyor----

Credit Suisse’te kan kaybı devam ediyor

Credit Suisse’te kan kaybı devam ediyor
17 Haziran 2021 - 14:55 www.finansgundem.com

Skandallarla sarsılan dev İsviçre bankası Credit Suisse’te yüksek profilli isimlerin istifa dalgası devam ediyor. Bankacılar 10 yılın en başarılı performansını gösterdikten sonra skandallarla çalkalanan bankada kalmak istemiyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse Archegos ve Greensill skandallarının ardından en başarılı yeteneklerini korumakta sorun yaşıyor. İsviçre bankası ABD’de şirket anlaşmaları alanındaki en önemli yeteneklerinin istifasıyla bir kez daha sarsıldı.

Wall Street Journal’ın haberine göre 2019’dan bu yana bankanın satın alım ve şirket evlilikleri (M&A) alanını yürüten Greg Weinberger Credit Suisse’ten istifa ettiğini açıkladı. 25 yıl boyunca farklı alanlarda Credit Suisse’e hizmet eden ve ABD’deki en başarılı sözleşme bankacılarından olarak bilinen Weinberger, habere göre istifasının ardından bu yıl Morgen Stanley’e katılacak.

Credit Suisse ve Morgan Stanley konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Financial Times’ın (FT) haberine göre Weinberger’ın ayrılmasının ardından Credit Suisse başarılı bankacının yerine İsviçre bankasının New York merkezinden Steben Geller’ı ve Londra merkezinden Cathal Deasy’i bankanın küresel M&A koluna eş başkanlar olarak atadı. Credit Suisse’in Kıdemli Teknoloji Bankacısı David Wah küresel danışmanlık birimi başkanlığına getirildi.

Chevron da dahil olmak üzere bir dizi ABD şirketine danışmanlık yapan Weinberger'in bu hamlesi, Archegos Capital ve Greensill Capital'in dahil olduğu arka arkaya gelen krizlerin ardından banka genelindeki istifa dalgasının son örneği oldu. Skandallara dahil olmayan bankacıların öfkesinin ardında ise güçlü performansları yatıyor. Credit Suisse krizler ortaya çıkmadan önce M&A danışmanlık kolunun önderliğinde en az on yılın en iyi çeyreğini bildirmeye hazırlanıyordu.

Bankanın ticaret alanındaki kayıpları, 10 milyar dolarlık tedarik zinciri fonu Greensill Capital’In iflas etmesi ile bağlantılı olarak zarar görmesinin ardından patlak verdi. Skandal bankanın müşterilerine 3 milyar dolara mal olabilir ve olay ayrıca dünya çapındaki piyasa düzenleyicileri tarafından da araştırılmaya devam ediyor.

Skandalın ardından, Credit Suisse'in Yatırım Bankacılığı Başkanı Brian Chin, Risk ve Uyum Sorumlusu Lara Warner ile birlikte bankadan ayrıldı. Ana aracılık biriminin başkanları da görevden alındı.

Yeni başkan António Horta-Osório, yatırım bankasının büyüklüğünü azaltma, riskli olduğu gerekçesiyle sıklıkla eleştirilen bankanın yatırım kültürünü elden geçirme ve alınan riskleri dizginleme konusunda söz vererek göreve başladı. FT haberine göre bankacılar daha fazla maaş kesintisi ve strateji değişiklikleri nedeniyle bankadan ayrılma yolunu tercih etti.

Haberde Wall Street bankalarının ve butik yatırım bankalarının iş arayan Credit Suisse bankacılarından soru aldıklarını bildiriyor. Bankadan yakın zamanda ayrılan bir bankacı, “Kimse açıkta kalan son kişi olmak istemiyor” dedi.

İki büyük skandalın ardından bankadan ayrılan yüksek profilli isimler arasında Credit Suisse’in en başarılı finansal hizmetler sektörü danışmanları da yer alıyor. Finansgundem.com’da yer alan haberde bankanın finansal kurumlar biriminden takımındaki birkaç çalışanıyla birlikte Jefferies’e geçtiği belirtilmişti. İsviçre bankasının iki üst düzey tüketici sektörü bankacısı, Andrew Conway ve Charles Hadid, sırasıyla Bank of America ve Morgan Stanley'e katılmak için geçen hafta istifa etti.

Credit Suisse’te personel telaşı

 

0 temettü büyümesi için portföy stratejisi

 

FED açıklamalarının ardındaki büyük resim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)