BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse’te personel telaşı----

Credit Suisse’te personel telaşı

Credit Suisse’te personel telaşı
10 Haziran 2021 - 14:57 www.finansgundem.com

Archegos ve Greensill skandallarıyla sarsılan Credit Suisse’te üst düzey personellerde kaçış başladı. İsviçre bankası personelini kaybetmemek için maaşları ve ikramiyeleri artırıyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse, Archegos ve Greensill krizlerinin etkileriyle mücadele ederken, yetenekli bankacılarını korumak ve ayrılmaları önlemek amacıyla üst düzey pozisyonlardaki maaşları ve ikramiyeleri artırıyor.

Financial News’in haberine göre, İsviçre bankası, üst düzey yatırım bankacılarına maaş artışları, ikramiye ve hisse bazlı teşviklerde artış teklifleri getirecek.

Son aylarda rakip firmaların Credit Suisse’in tecrübeli bankacılarının çevresinde dolaşmasının ardından banka tazminat ücretlerini yükseltmek yerine çalışanları için yeni olanaklar sağlayan bir grup yeni düzenleme uygulamayı tercih ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, İsviçre bankasının söz konusu hamlesi bankanın Avrupa ve ABD’de 12 üst düzey bankacısının ayrılmasının ardından gerçekleşti.

Üst düzey yatırım bankacılarına olan talep, çoğu bankanın Kovid-19 salgınının en yoğun olduğu dönemde işe alımları durdurduğu belirsizliklerle dolu bir dönemin ardından ve anlaşma bankacılığının rekor seviyelere ulaşmasıyla bu yıl önemli bir artış gösterdi.

Haberde Credit Suisse bankacılarına henüz konuyla ilgili girişimlere ilişkin bir bilgi notu gelmediği belirtiliyor. İsviçre bankası konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Krizin ardından büyük kaçış

Dev banka Avrupa’da bölgedeki finans kurumları biriminin (FIG) başındaki isim Armando Rubio-Alvarez’i Jeffries’e kaptırmış, Avrupa Ortadoğu ve Afrika Özkaynak Ortak Girişimi Başkanı Stephane Gruffat’in de Deutsche Bank’a katılmasını durduramamıştı.

ABD’de ise Credit Suisse’in FIG Küresel Başkanı Alehandro Przygoda beraberindeki diğer dört bankacıyla birlikte Jefferies’e katıldı.

Alman bankalarını bekleyen risk

 

Ekonomik toparlanma Y kuşağının son şansı olabilir

 

Basel’den bankalara uyarı: Kriptoları sıkıca regüle edin!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)