BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCredit Suisse’de skandalın darbeleri bitmiyor----

Credit Suisse’de skandalın darbeleri bitmiyor

Credit Suisse’de skandalın darbeleri bitmiyor
07 Temmuz 2021 - 16:37 www.finansgundem.com

Archegos Capital’ın iflas etmesiyle ortaya çıkan skandalın ardından Credit Suisse’den üst düzey bankacılar ayrılmaya devam ediyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Archegos Capital Management’ın iflasıyla 5,5 milyar dolar zarar eden Credit Suisse üst düzey bankacılarını rakiplerine kaptırmaya devam ediyor. Bankanın ABD ofislerinde çalışan bazı yatırım bankacıları geçtiğimiz hafta istifa etti. Diğer bankacıların da Credit Suisse’den ayrılmayı planladığı söylendi. Bankadan ayrılmayı düşünen üst düzey bankacılar arasında Medya ve Telekom Başkanı Eric Federman da bulunuyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre Federman Barclays’e geçecek. Aynı zamanda Küresel Enerji Başkanı Brian McCabe JPMorgan’a transfer olurken, özel sermaye şirketleriyle çalışan Brad David’in Evercore’a katılacağı söylendi. Bankanın üst düzey çalışanlarının ayrılık kararları, geçtiğimiz ay Küresel Şirket Alımları ve Birleşmeler Başkanı’nın Morgan Stanley’e geçmesinin ardından son darbe oldu.

Bununla birlikte Credit Suisse’in yatırım bankacılığı biriminde onun üzerinde bankacı rakip şirketlere geçti. Archegos’un iflasının üzerinden aylar geçmiş olsa da fiyasko bankaya pahalıya mal olmaya devam ediyor. finansgundem.com'un derlemesine göre Credit Suisse rakiplerinin çekmeye çalıştığı bazı yetenekleri elinde tutmaya çalışıyor. Banka çalışanlarına cömert bonuslar ve diğer haklar sunuyor.

Wells Fargo ise daha önce Credit Suisse’in Teknoloji, Yatırım Bankacılığı ve Sermaye Piyasaları ekiplerinin büyük bölümüne talip olmuştu. Aynı zamanda Küresel Borç Piyasaları Başkanı David Hermer ve bazı şirket birleşme ve satın alım uzmanları da odak noktasındaydı. Ancak birkaç hafta önce müzakereler durma noktasına geldi.

Bununla birlikte Credit Suisse’in özel amaçlı satın alım şirketleri (SPAC) konusunda uzmanlaşan ekibinin başkanı Niron Stabinski’nin de Jefferies Financial gibi bazı şirketlerin hedefinde olduğu ancak Stabinski’nin bankadan ayrılmayı düşünmediği açıklandı. SPAC şirketlerinde görülen aktiviteden fayda gören ekip bankaya bu yıl 500 milyon doların üzerinde gelir sağladı.

Stabinski ise bankanın en yüksek maaş alan çalışanlarından bir tanesi. Ancak Credit Suisse’in Stabinski’yi bankada tutmak için ne teklif ettiği bilinmiyor. Bill Hwang tarafından kurulan aile şirketi Archegos’un yatırımlar mart ayının sonlarında düşüşe geçti ve Credit Suisse zarar ederek büyük miktarlarda hisse pozisyonunu elden çıkarmak zorunda kaldı.

İsviçre bankası, yatırım şirketinin iflasıyla diğer rakiplerinden çok daha büyük darbeler aldı. Greensill Capital’ın iflasının ardından ortaya çıkan Archegos skandalı yatırım bankacılığı biriminin güçlü performansını gölgeledi. Credit Suisse bir süredir ekibini yeni işe alımlarla güçlendirmeye çalışıyor. Pazartesi günü banka Goldman Sachs’ın deneyimli bankacısı Joanne Hannaford’u Teknoloji ve Operasyon Başkanı olarak işe aldı ve Hannaford yönetim kuruluna girdi.

Yakın zamanda bankaya iki direktör daha katıldı. Nisan ayında bankanın yeni Yönetim Kurulu Başkanı António Horta-Osório göreve başladı. Bankadan yapılan açıklamada Archegos gibi fonlara hizmet eden birimin küçültüleceği ve riskli aktivitelerin durdurulacağı söylendi. Horta-Osório, bankanın risk yönetimini yeniden gözden geçireceğini ve şeffaflığa odaklanacağını açıkladı.

Dev bankaların ofise dönüş planı

 

ING’nin “Olimpik Kızlar”ı Tokyo yolunda

 

ABD’den CEO’ların yaprak dökümü sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)