BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCoca Cola’yı sarsan gizemli hırsızlık----

Coca Cola’yı sarsan gizemli hırsızlık

Coca Cola’yı sarsan gizemli hırsızlık
26 Ocak 2014 - 07:39 www.finansgundem.com

Muhtar Kent’in yönetimindeki şirketin 74 bin çalışanına ait özel bilgileri içiren bilgisayar çalındı

ABD’nin içecek devi Coca-Cola gizemli bir hırsızlık olayıyla sarsılıyor. Muhtar Kent’in yönetimindeki şirket cuma günü çalışanlara gönderdiği bilgi notuyla Atlanta’daki merkezlerinden bir dizi laptop bilgisayar çalındığını duyurdu. Milliyet’in haberine göre Coca-Cola insan kaynakları bölümünün kullanımındaki bu bilgisayarlarda 74 bin çalışanın isimlerinin, adreslerinin ve Sosyal Güvenlik numaralarının yanı sıra maaş ve etnisite bilgilerinin de bulunduğunu belirtti. Laptoplarda şirkete ait gizli belgelerin olup olmadığı merak konusu oldu.

BİLGİLER KULLANILDI MI?

Coca-Cola sözcüsü Ann More bilgisayarların, bunları imha etmekten sorumlu eski bir çalışan tarafından çalındığını söyledi. Şirket 10 Aralık’ta bilgisayarları geri aldıktan sonra özel bir ekip gece gündüz süren hummalı bir çalışmaya girişti. Bilgisayarlarda hangi bilgilerin yer aldığı ve bunların kullanılıp kullanılmadığı araştırıldı. Cuma günü hırsızlık olayı çalışanlara haber verildi.

Coca-Cola, çalınan şahsi bilgilerin kullanıldığına dair bir işaret olmadığını özellikle belirtti. Ancak yine de ABD ve Kanada’daki çalışanlarını etkileyen olayla ilgili özür diledi. Çalışanlara bir yıl süreyle kimlik hırsızlığından korunma programı hediye edileceği açıklandı.

BAŞKA NE ÇALINDI?

Gizemli hırsızlık yargıya da intikal etti. Ancak, şirketin hırsızlıktan nasıl haberdar olduğu, bilgisayarları nasıl geri aldığı ve hangi bilgilerin çalındığı belirsizliğini koruyor. Coca-Cola’da en son 2006 yılında bir yönetici asistanı, gizli belgeler ve yeni bir içecek örneğini çalarak rakibi Pepsi’ye satmaya çalışmıştı.

Pepsi’nin teklifi Coca-Cola’ya haber vermesinin ardından bu üç kişi Federal Soruşturma Bürosu tarafından gizli bir operasyonla yakalanarak tutuklanmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)