BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇinli mühendis Google’ın yapay zeka sırlarını çaldı----

Çinli mühendis Google’ın yapay zeka sırlarını çaldı

Çinli mühendis Google’ın yapay zeka sırlarını çaldı
07 Mart 2024 - 11:04 www.finansgundem.com

Yapay zeka teknolojileri ABD’yle Çin arasındaki ilişkileri daha da gerecek gibi gözüküyor. Bir dönem Google’da çalışan bir Çin vatandaşı Linwei Ding, ABD’de yapay zeka konulu ticari sırları Çin şirketlerine kaçırmakla suçlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Adalet Bakanlığı çarşamba günü Google’daki eski bir yazılım mühendisinin Çin merkezli iki şirkette gizlice çalıştığını ve Google’ın yapay zeka teknolojisini çaldığı açıkladı. Fortune’un haberine göre, bir Çin vatandaşı olan Linwei Ding, her biri 10 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek dört federal ticari sır hırsızlığı suçlamasıyla tutuklandı.

Ding aleyhindeki dava Başsavcı Merrick Garland tarafından duyuruldu. Garland San Francisco'daki bir Amerikan Barolar Birliği Konferansı'nda, Çin'in ekonomik casusluk tehdidi ve yapay zekadaki gelişmelerin yarattığı ulusal güvenlik endişeleri hakkında defalarca uyarıda bulunmasıyla biliniyor.

FBI Direktörü Christopher Wray konuyla ilgili açıklamasında, “Bugün yapılan suçlamalar Çin Halk Cumhuriyeti merkezli şirketlerin ve iştiraklerin Amerikan inovasyonunu çalmak için ne kadar ileri gitmeye istekli olduğunun en son örneğidir. Amerikan şirketlerinden yenilikçi teknolojilerinin ve ticari sırların çalınması, istihdama mal olabilir ve yıkıcı ekonomik ve ulusal güvenlik sonuçları doğurabilir” uyarısında bulundu.

ABD Adalet Bakanlığı liderleri son dönemde yabancı güçlerin ABD’yi olumsuz etkilemek için yapay zeka teknolojilerinden yararlanabilecekleri konusunda art arda uyarılarda bulunuyorlar.

Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, geçen ay yaptığı bir konuşmada, ABD’nin Yıkıcı Teknoloji Saldırı Gücü biriminin yapay zeka konusundaki yaptırımları öncelik listesin en üst sırasına yerleştireceklerini açıkladı. Wray geçen hafta bir etkinlikte iş dünyası liderlerine yapay zekanın ve diğer gelişmekte olan teknolojilerin Amerikan siyasi sürecine müdahale etmeye çalışılmasını kolaylaştırdığı uyarısını yaptı.

Çarşamba günü açıklanan iddianamede 2019 yılında Google tarafından işe alınan ve şirketin süper bilgi işlem veri merkezi hakkında gizli erişimi olan Ding’in iki yıl önce kişisel bir Google Cloud hesabına yüzlerce dosya yüklemeyi başardığını iddia ediyor.

Savcılar, suçun başlangıcından birkaç hafta sonra, Ding'e Çin'de yapay zeka teknolojisini kullanmasını sağlayan erken aşama bir teknoloji şirketinde baş teknoloji sorumlusu pozisyonunun teklif edildiğini söylüyor. İddianamede, Ding'in Çin'e gittiği ve şirketteki yatırımcı toplantılarına katıldığı ve bunun için sermaye toplamaya çalıştığı belirtiliyor.

İddianameye göre, Ding ayrıca "süper bilgi işlem çipleri tarafından desteklenen büyük yapay zeka modellerini" eğitmeyi amaçlayan Çin merkezli bir start-up firması kurdu ve CEO'su olarak görev yaptı.

Savcılar, Ding'in her iki bağlantısını da Google'a açıklamadığını söylüyor.

Ding 26 Aralık'ta şirketten istifa etti. Üç gün sonra, Google yetkilileri, Pekin'deki bir yatırımcı konferansında Çinli şirketlerden birinin CEO'su olarak sunum yaptığını öğrenildi. İddianameye göre, yetkililer ayrıca, güvenlik kameralarının taranması aracılığıyla başka bir çalışanın Ding'in çalıştığı binadaki erişim kartını giriş çıkışlarda tarattığını da buldu. Bu sayede Ding aslında Çin'de olduğu dönemde bile ofisteymiş gibi görünebilmeyi sağladı.

Ding tarafından konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Çinli ICBC "En değerli marka" koltuğunda zirvedeki yerini korudu

 

Çin'in ihracat ve ithalatı yılın ilk 2 ayında beklentileri aştı

 

Google, yapay zeka sohbet robotuna ücretli abonelik başlattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)