BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇinli inşaat şirketi tahvil borcunu ödeyemedi----

Çinli inşaat şirketi tahvil borcunu ödeyemedi

Çinli inşaat şirketi tahvil borcunu ödeyemedi
04 Temmuz 2022 - 12:32 www.finansgundem.com

Borç batağında olan Çinli inşaat şirketleriyle ilgili kaygılar yeniden gündeme geldi. Ülkenin en büyük şirketlerinden biri milyar dolarlık tahvil borcunu ödeyemedi

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin'in en büyük emlak geliştiricileri borçlarını ödemekte zorlanıyor. Çinli inşaat şirketi Shimao Group, 1 milyar dolarlık tahvil ödemesini gerçekleştiremedi.

Çinli geliştirici Shimao, ülkenin sorunlu emlak sektöründe bu yıl şimdiye kadarki en büyük temerrütlerden biri olan Pazar günü vadesi dolan 1 milyar dolarlık tahvilin ödemesini yapmadı. Şirketin uluslararası piyasalarda 6,1 milyar dolar tahvili bulunuyor.

Ülkenin en büyük inşaat şirketleri Evergrande ve Sunac uzun süredir alacaklılarla borçları yeniden yapılandırılması konusunda müzakerelerini sürdürüyor.

Yaşanan ödeme krizinin daha geniş ekonomiye yayılabileceğine dair korkular artıyor. Shimao, işlem gördüğü Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'na yaptığı açıklamada, 2021'in ikinci yarısından bu yana Çin'deki emlak sektörünün makro ortamındaki önemli değişiklikler ve etki nedeniyle sözleşmeli satışlarda gözle görülür bir düşüş yaşadığını beyan etti.

Firma, yeniden finansman ve feragat görüşmeleri yapmaya çalıştığını ancak “zorlu” piyasa koşulları nedeniyle bazı ödemeleri yapamadığını açıkladı. Shimao, Pekin ve Şanghay gibi büyük şehirlerdeki projelerle Çin'de konut, otel, ofis ve ticari mülkler geliştiriyor. Bloomberg News'e göre, geçen yıl sözleşmeli satışlarla Çin'in en büyük 14. geliştiricisiydi.

Bloomberg Intelligence analisti Kristy Hung, "Borç krizi Evergrande'den Sunac'a ve şimdi de Shimao'ya yayıldı. Bu, borç krizinin boyutunun herhangi bir piyasa gözlemcisinin hayal gücünün ötesinde olduğuna dair endişelerimizi artırıyor" dedi.

Çin'den yabancılara tahvil yatırımlarında kolaylık

 

Çin ekonomisinde büyüme sinyali

 

Çin’in uluslararası mal ve hizmet ticaretinde artış

 

Çin'in imalat ve hizmet sektöründe toparlanma

 

Çin'de şirketlerin karları yüzde 6,5 azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)