BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin’in kredi büyümesi 3 ayın yükseğinde ----

Çin’in kredi büyümesi 3 ayın yükseğinde

Çin’in kredi büyümesi 3 ayın yükseğinde
16 Ekim 2014 - 07:55 www.finansgundem.com

Çin’in en geniş kapsamlı yeni kredilerinin Eylül ayında 3 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Çin’in en geniş kapsamlı yeni kredilerinin Eylül ayında 3 ayın en yüksek seviyesine ulaşması, ülke merkez bankasının likiditeyi artırmak için aldığı hedefli önlemlerin borçlanmayı desteklediğine işaret ediyor.

Çin merkez bankasının (PBOC) Pekin’de yaptığı açıklamaya göre toplam finansman 1.05 trilyon yuan (171 milyar dolar) oldu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı toplam finansmanın 1.15 trilyon olacağı yönündeydi. Yeni yerel para birimi kredileri 857.2 milyar yuan oluken, M2 para arzı bir önceki yıla göre yüzde 12.9 büyüme gösterdi. Yabancı rezervlerin 30 Eylül’de 3.89 trilyon olduğu bildirildi.

PBOC, faiz oranlarında veya bankaların rezerv olarak tutma ihtiyacında olduğu genel seviyede geniş indirimleri ertelerken, geçtiğimiz ay  hedeflenen alanlarda kredileri destekleme sözü vererek ülkenin en büyük bankalarına 500 milyar yuan enjekte etti. Bloomberg anketine katılan ekonomistler emlak sektöründeki gerilemeyi göz önünde bulundurarak, Çin ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 7.2 genişleme ile 5 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesinde büyüyeceği tahmininde bulunuyor.

Ekonomistlerim yeni yuan kredileri için tahmin meydanları 750 milyar yuan seviyesindeydi. Ağustos ayında bu veri 702.5 milyar yuan olarak geldi. M2 para arzı beklentisi ise yüzde 13 büyüme görüleceği yönündeydi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)