BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin'de mevduat sertifikası dönemi----

Çin'de mevduat sertifikası dönemi

Çin'de mevduat sertifikası dönemi
09 Aralık 2013 - 07:03 www.finansgundem.com

Devlet hakimiyetinin devam ettiği Çin'de finans sektörünün önünü açacak bir adım daha atıldı

Çin faizleri piyasaların belirlemesine doğru bir adım daha attı. Çin yönetiminden pazar günü yapılan açıklamada uzun süredir beklenen faiz oranları liberalizasyonuna yönelik bir adım daha atıldı. Bankalara yüksek miktarlı ve faizi pazarlıkla belirlenen mevduat sertifikaları ihraç etme yetkisi verildi.
Yeni enstrüman'ın faiz oranları Sıradan mevduatların aksine piyasalar tarafından belirlenecek. Çin'de normal mevduatlar için bir Faiz oranı sınırı söz konusu. Bu araçlar ilk olarak fon yöneticilerine ve bankalar arası piyasanın katılımcılarına ihraç edilecek. Ancak direk olarak yerleşiklere ya da finans dışı kurumlara satılamayacak.

DÜŞÜK GELİRLİYE 6 MİLYON KONUT

Çin düşük gelirliler için 6 milyon konut inşaa edecek. Çin'in devlet haber ajansı Xinhua'da yer alan bir haberde önümüzdeki yıl dar gelirli kesime yönelik olarak en az 6 milyon adet düşük fiyatlı konut inşaatına önümüzdeki yıl başlanacağı ifade edildi.
Konut ve kentsel-kırsal kalkınma bakan yardımcısı Qi Ji'nin ajansta yer alan açıklamalarında hükümetin 5 yılda 36 milyon adet sosyal konut yapma planı çerçevesinde 4.7 milyon adet konutun inşaatının bitirilmesi ve önümüzdeki yıl 6.3 milyon konutun dhaa inşaatına başlanmasının hedeflendiği ifade edildi. Qi, konuya ilişkin açıklamasında bu yılın inşaat hedefinin Kasım sonu itibarıyla tamamlanmış olduğunu bildirdi.
PBOC'nin açıklamasında bankaların bu yeni aracı bugünden itibaren ihraç etmeye başlayacağı ve tek bir mevduat sertifikasının minimum büyüklüğünün 50 milyon yuen (8.2 milyon dolar) olacağı ifade edildi. Bu ürünler ayrıca ikincil piyasada alınıp satılabilecek.

İHRACAT KASIM AYINDA SÜRPRİZ ŞEKİLDE ARTTI

Çin Kasım ayında neredeyse son 5 yılın en güçlü dış ticaret fazlasını verdi. İhracattaki güçlü artış ithalattaki ılımlı artışın önemli ölçüde üzerinde oldu. Kasım ayında ülkenin dış ticareti 33.8 milyar dolar fazla verdi. Bir önceki ay bu rakam 31.1 milyar dolar seviyesinde olmuştu. Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat yüzde 12.7 ve ithalat yüzde 5.6 oranında artış gösterdi.

ENFLASYON YAVAŞLADI

Çin'de TÜFE artışı beklentilerin altında kaldı. Çin ulusal istatistik bürosu tarafından yapılan açıklamaya
göre Kasım ayında Tüketici fiyatları endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3.0 oranında arttı. Ekim ayında % 3.2 artış göstermiş olan TÜFE'nin kasımda % 3.1 artması bekleniyordu. Kasım ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre ise yüzde 0.1 oranında düşüş gösterdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)