BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin, yabancı yatırımcı teşvik için yeni politikalar uygulayacak----

Çin, yabancı yatırımcı teşvik için yeni politikalar uygulayacak

Çin, yabancı yatırımcı teşvik için yeni politikalar uygulayacak
15 Haziran 2023 - 12:24 www.finansgundem.com

Çin yabancı yatırımları daha fazla teşvik etme yolunda daha güçlü ve amaca uygun politikalar uygulayacak

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Sözcüsü, ülkenin açılımını daha genişletmek amacıyla harcanan çabalar çerçevesinde, yabancı yatırımları daha fazla teşvik etme yolunda daha güçlü ve amaca uygun politikalar uygulanacağını açıkladı.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Sözcüsü Da Yuan, Çin, mevcut politikaları temel alarak ortaya eşitlikçi koşullar koymaya, inovasyon faktörlerinin akışını kolaylaştırmaya ve yerli girişimler ile yabancılar arasındaki pragmatik iş birliğini teşvik etmeye devam edeceklerini söyledi. Ekonomik planlamacıların Hainan serbest ticaret limanında yabancı yatırımlara dönük kısıtlamaları azaltmayı öngördüğünü belirten Yuan, yabancı yatırımlara ilişkin kısıtlayıcı koşulların genel olarak daraltılacağına işaret etti.

Yabancı yatırımcıları teşvik etme ve onlara daha iyi hizmet verme amacı güden Çin, endüstriyel yatırım konusunda uluslararası iş birliği etkinlikleri düzenlemeyi, yabancı girişimler için iletişim kanallarını iyileştirmeyi ve şirketlerin sorunlarını çözmeyi ve taleplerini zamanında karşılamayı sürdürecek.

Resmi veriler, Çin anakarasında şu anda aktif olan doğrudan yabancı yatırımların, 2023 yılının ilk dört ayında, yıl bazında yüzde 2,2 oranında artarak 499,46 milyar yuana (yaklaşık 69,79 milyar dolara) ulaşmış bulunduğunu gösteriyor. Bu dönemde imalat/üretim sektörüne ve yüksek teknoloji sektörüne yönelik doğrudan yabancı yatırımlar, yine bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, sırasıyla yüzde 4,1 ve yüzde 12,8 oranlarında artmış görünüyor.

Çin'de genç işsizlik rekor seviyeye yükseldi

 

Çin'de konut fiyatlarında artış yavaşladı

 

Yellen: Çin ile bağları koparmak büyük hata olur

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)