BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen: Çin ile bağları koparmak büyük hata olur----

Yellen: Çin ile bağları koparmak büyük hata olur

Yellen: Çin ile bağları koparmak büyük hata olur
14 Haziran 2023 - 08:04 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 'Piyasada bozulma olup olmadığına yönelik işaretleri takip ediyoruz, Çin ile bağları koparmak büyük hata olur' dedi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, büyük miktarlı Hazine bonosu ihraçları yolu ile nakit dengesini yeniden inşa ederken, piyasada bozulma olup olmadığına yönelik işaretleri de takip ettiklerini söyledi.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde konuşan Yellen, "Bizim görevimiz Hazine nakit dengesini güvenli ve uygun bir seviyede yeniden inşa etmek, ancak bunun federal hükümet için maliyetini minimize etmenin ve piyasada bir bozulmadan kaçınmanın en iyi yolu konusunda piyasada katılımcıları ile geniş şekilde danışma içindeyiz" dedi.

Yellen konuşmasında, Avrupa Birliği'nin Şirket Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi'nden duydukları endişeyi de dile getirdi.

Bu direktifin Amerikan şirketlerini etkileyebileceğini ifade eden Yellen, "AB ile danışmalarda bulunuyoruz ve Direktif'in AB sınırlarının dışına yansımalarını netleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

ABD Hazine Bakanı konuşmasında ayrıca, Pekin ayrışma bağları koparma girişiminin Washington için "felaket" olacağını da savundu.

Komite'nin sorularını yanıtlayan Yellen, ABD ile Çin arasında serbest ticaret ve yatırımın, "sağlıklı bir rekaketin" daha hızlı inovasyon ve teknik ilerlemeyi getirebileceğini savundu. Yellen, Çin'de yüzlerce milyon insanı yoksulluktan kurtaracak ekonomik ilerlemeyi engellemenin ABD'nin çıkarına olmayacağını belirtti.

Yellen, "ABD, Çin'e ilişkin ulusal güvenlik, ticaret ve insan hakları endişelerini düzeltmeli, ancak Çin ile bağları koparmak büyük bin hata olur" dedi.

Yellen'dan ekonomi değerlendirmesi: Bazı alanlarda yavaşlama var

 

Yellen, Dünya Bankası Başkanı Banga ile bir araya geldi

 

ABD enflasyonu Mart 2021'den bu yana görülen en düşük seviyede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)