BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin ve Dünya Sağlık Örgütü ortak çalışmalara başladı----

Çin ve Dünya Sağlık Örgütü ortak çalışmalara başladı

Çin ve Dünya Sağlık Örgütü ortak çalışmalara başladı
18 Şubat 2020 - 11:43 www.finansgundem.com

Dün Beijing’de incelemelerde bulunan Çin-Dünya Sağlık Örgötü ortak inceleme ekibi, bugün de iki grup halinde Guangdong ve Sichuan’da inceleme yapacak

Ortak inceleme ekibi, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından Beijing’de düzenlenen yeni korona virüs pnömonisi (NCP/Covid-2019) salgınının önlenmesi ve kontrolüyle ilgili toplantıya da katıldı.

Çin-Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ortak uzman ekibinin yanı sıra Çin Devlet Konseyi ortak önleme ve kontrol mekanizması kapsamındaki birimlerden temsilcilerin de hazır bulunduğu toplantıda ülke genelindeki salgın önleme ve kontrol durumu hakkında bilgi veren Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Li Bing, ilgili çalışmalarda verimli sonuçlar edinildiğini, olumlu değişikliklerin ortaya çıktığını belirtti.

Li, “Çin, salgının zorluklarını birlikte ele almak ve küresel sağlık ile güvenliği korumak için uluslararası toplumla birlikte çalışmaya devam edecek. Çin, ortak inceleme ekibinin Çin ve dünyanın salgınla mücadele konusunda önerilerde bulunmasına açıktır” ifadesini kullandı.

Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Gümrük Genel İdaresi ve İlaç Denetim Bürosu gibi birimlerden temsilciler de kendi alanlarında önleme ve kontrol çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hubei eyaletinden yetkililer video bağlantısı aracılığıyla yerel salgın önleme ve kontrol durumu hakkında bilgi verdi.

Ortak inceleme ekibi ve katılımcılar, salgın durumu, mahalleler ile kırsal kesimlerdeki önleme ve kontrol, yabani hayvanların yönetimi, ilaçlar ve aşıların geliştirilmesi gibi konularda bilgi alışverişinde bulundu. Çin’in aldığı kapsamlı önleme ve kontrol önlemleri ile edindiği sonuçlar takdirle değerlendirilerek Çinli sağlık personelinin özverisi övgüye değer bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)