BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin için rekor büyüme beklentisi----

Çin için rekor büyüme beklentisi

Çin için rekor büyüme beklentisi
30 Mart 2021 - 12:55 www.finansgundem.com

Korona virüs belasını tüm dünyanın başına dert eden Çin, salgını kontrol altına alan ilk ülkelerden biri oldu. Küresel ekonomide kısıtlamalar sürerken Çin, üretim ve yatırımlarına hız verdi.

Dünya ekonomisinde ağır hasar bırakan virüsün çıkış merkezi olan Çin, ürettiği aşılarla salgını kontrol altına almaya başardı. Dünya ekonomisinde kısıtlamalar devam ederken Çin, üretim ve yatırımlarına hız verdi. Oxford Economics, Çin'in agresif aşı planının ülkenin 2021 büyümesini %9,3'e çıkarabileceğini kaydetti. Kuruluş, Çin hükümetinin nüfusun %40'lık kısmını Haziran ayı sonuna kadar aşılamayı planladığını hatırlattı. Planan hızda Eylül ayı itibarıyla Çin'de aşılamaların nüfusun %60-70'i seviyesine çıkabileceği kaydedildi.

Oxford Economics, hedeflenen aşılama hızına ulaşılması halinde ülkede işletme ve tüketici güveninde artış olacağını, bunun da 2021 yılında GSYH artış hızını %9,3'e çıkarabileceğini belirtti.

Değerlendirmede ana senaryoda ise Çin'de bu yıl %8,9 büyüme tahmin edildiği aktarıldı.

BM’den Çin'le 'engelleri kaldır' görüşmesi

 

ABD ve AB, Çin ile Rusya’ya karşı birleşiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)