BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM’den Çin'le 'engelleri kaldır' görüşmesi----

BM’den Çin'le 'engelleri kaldır' görüşmesi

BM’den Çin'le 'engelleri kaldır' görüşmesi
30 Mart 2021 - 10:26 www.finansgundem.com

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, insan hakları ihlallerini incelemek isteyen BM heyetinin, Doğu Türkistan’da herhangi bir engelleme ile karşılaşmaması için Çin ile “ciddi müzakere” halinde olduklarını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM İnsan Hakları heyetinin, Doğu Türkistan’da sınırsız erişimle inceleme yapabilmesi için Çin makamları ile “ciddi müzakere” halinde olduklarını bildirdi.

Kanada resmi yayın organı CBC’ye açıklamalarda bulunan Guterres, “Şu anda BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ofisi ile Çinli yetkililer arasında, Uygur Türklerine ve diğer Müslüman azınlıklara karşı insan hakları ihlallerine dair iddiaları araştırmak için ciddi müzakere yapılıyor. Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne (Doğu Türkistan) BM yetkililerinin girmesine izni verme konusunda umarım yakında bir anlaşmaya varılacak ve İnsan Hakları Yüksek Komiseri kısıtlama veya sınırlama olmaksızın Çin’i ziyaret edebilecek.” dedi.

Guterres, “Bizim için ziyaretin, kurumun istediği her şeye sınırsız erişiminin sağlandığı bir misyon olması önemli. Ziyaretin bu şekilde olmasını istiyoruz.” diye konuştu. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet geçen ay, Doğu Türkistan’daki keyfi gözaltı, kötü muamele, cinsel şiddet (taciz, tecavüz vakaları) ve zorla çalıştırma raporlarının kapsamlı ve bağımsız bir değerlendirme gerektirdiğini dile getirmişti.

Suudi yönetiminden Ramazan'da Kabe'de yeni yasaklar

 

Ghislaine Maxwell'e iki yeni suçlama

 

Kraliçe'nin torunu Peter Phillips salgında seyahat yasağını çiğnedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)