BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve AB, Çin ile Rusya’ya karşı birleşiyor----

ABD ve AB, Çin ile Rusya’ya karşı birleşiyor

ABD ve AB, Çin ile Rusya’ya karşı birleşiyor
30 Mart 2021 - 08:26 www.finansgundem.com

Ticaret savaşları farklı bir boyuta taşınıyor. ABD ve AB ticari ilişkilerin güçlendirilmesinde anlaştılar. Rusya ve Çin’e yönelik yeni yaptırımların gelmesi bekleniyor.

ABD'nin yeni Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Washington'un Avrupa Birliği ile ticari ilişkilerini güçlendirmeye bağlı olduğunu söyledi. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager ile görüşen Tai, sanal ortamda gerçekleşen bu görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Aralarında dijital ekonomi ve iklim değişikliği hedeflerinin ticaret politikası ile desteklenmesi gibi önceliklerimiz üzerinde birlikte çalışmak konusunda anlaştık" dedi.

ABD Ticaret Temsilcisi'nin Ofisi'nden yapılan açıklamada, Tai ile Vestager'in gelecekte düzenli olarak bir araya gelmek konusunda anlaşıkları da ifade edildi.

Avrupa Birliği (AB) liderleri, AB Zirvesi'nde ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ı ağırladı. Transatlantik İttifakı’nın ilk önemli buluşması gerçekleşti. Biden’ın başkan olmasıyla AB ile ABD arasında yeniden inşa edilen köprülerin ilişkileri canlandırması bekleniyor. Sadece ilişkilerin canlanması değil aynı zamanda "Çin ve Rusya dahil, ortak dış politika çıkarları" hakkında önemli adımların atılmasına aracılık edeceği belirtiliyor.

Çin'de sanayi sektörü kârları yılın ilk iki ayında yüzde 179 arttı

 

Rusya’nın Sputnik V aşısı Çin’de de üretilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)