BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin bankalarının kârlarında düşüş bekleniyor----

Çin bankalarının kârlarında düşüş bekleniyor

Çin bankalarının kârlarında düşüş bekleniyor
28 Eylül 2023 - 07:50 www.finansgundem.com

JPMorgan analistlerine göre, Çinli bankaların temerrüde düşen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden kaynaklanan sorunlu kredi oranları artmaya devam ederse, 2024 yılında kazançları yüzde 10 kadar düşebilir.

Aralarında Katherine Lei'nin de bulunduğu JPMorgan analistleri yayınladıkları yatırımcı notunda, gayrimenkul geliştirme şirketlerinin bankalar için sorunlu kredi oranının 2023'ün ilk yarısı itibariyle %4,5'ten %7,5'e yükselmesinin beklendiğini ifade ettiler.

Analistler, tüm özel sektör gayrimenkul geliştiricilerinin ve "düşük kaliteli" devlete ait geliştiricilerin sıkıntılı duruma düşmesi halinde bu oranın %13'e kadar çıkabileceğini ve bankaarın karlarının yüzde 10 azalacağı belirtti.

CSI 300 Bankalar Endeksi Mayıs ayındaki zirvesinden bu yana %10 geriledi ve bölgesel ve küresel emsallerine kıyasla sadece 0,54 kat fiyat-defter oranıyla işlem görüyor.

Analistler, Ping An Bank Co. ve China Minsheng Banking Corp. şirketlerinin daha büyük geliştirici riskine sahip olduğunu ve kazançları üzerinde daha fazla baskı görebileceklerini vurguladılar. China Merchants Bank Co., Industrial & Commercial Bank of China Ltd. ve China Construction Bank Corp'un daha az kırılgan olabileceğini de belirttiler.

Çin, istikrarlı kredi genişlemesini sürdürecek

 

Çin'den 23 milyar dolarlık anlaşma

 

Çin ve ABD'den finansal anlaşma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)