BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin, istikrarlı kredi genişlemesini sürdürecek----

Çin, istikrarlı kredi genişlemesini sürdürecek

Çin, istikrarlı kredi genişlemesini sürdürecek
27 Eylül 2023 - 07:35 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası (PBOC), para politikası komitesinin üç aylık toplantısının ardından yaptığı açıklamada, likiditeyi makul ölçüde bol tutacağını ve istikrarlı kredi genişlemesini sürdüreceğini ifade etti

Çin Merkez Bankası ekonomiyi desteklemek için politika ayarlamalarını hızlandıracak.

Çin Merkez Bankası, toparlanması "artan bir ivme" ile ilerleyen ekonomiyi desteklemek için politika ayarlamalarını hızlandıracağını ve para politikasını "kesin ve güçlü" bir şekilde uygulayacağını söyledi.

Çin MB (PBOC), para politikası komitesinin üç aylık toplantısının ardından yaptığı açıklamada, likiditeyi makul ölçüde bol tutacağını ve istikrarlı kredi genişlemesini sürdüreceğini söyledi.

''İHTİYATLI PARA POLİTİKASINI KESİN VE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE UYGULAMALIYIZ''

PBOC, "Mevcut dış ortam daha karmaşık ve şiddetli hale geliyor, uluslararası ekonomik ticaret ve yatırım yavaşlıyor, enflasyon hala yüksek ve gelişmiş ülkelerdeki faiz oranları yüksek kalmaya devam ediyor. Yurt içi ekonomi artan bir ivmeyle toparlanmaya ve iyileşmeye devam ediyor, ancak hala yetersiz talep gibi zorluklarla karşı karşıya. Sıkı çalışmaya devam etmeli ve iyileşen ivmeden faydalanmalı, makro politika ayarlamalarını hızlandırmalı, ihtiyatlı para politikasını kesin ve güçlü bir şekilde uygulamalıyız" dedi.

Yapılan açıklamada Çin MB'nin şirketler ve hane halkları için borçlanma maliyetlerini düşürmek üzere bankalara rehberlik edeceği ve bankaların sermayelerini yenilemelerini destekleyeceği belirtilirken, Çin'in özel yatırımları teşvik etmek ve fiyatlarda düşük seviyeden toparlanmayı desteklemek için devlet yatırımlarını ve politika teşviklerinin artıracağı vurgulandı.

PBOC, yuanı istikrarlı tutma ve para biriminin aşırı değer kazanma riskini önleme yönündeki duruşunu da tekrarladı.

Asya borsaları Çin verisiyle düşüşte

 

Çin'in emlak piyasasında toparlanma bir yılı bulabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)