BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin bankalarında kötü kredi oranları artıyor----

Çin bankalarında kötü kredi oranları artıyor

Çin bankalarında kötü kredi oranları artıyor
26 Aralık 2013 - 07:28 www.finansgundem.com

Performans dışı kredilerde son dönemde yaşanan artışın ekonomik büyümedeki yavaşlamadan kaynaklandığı belirtililiyor

Çin bankaları toptan ve perakende ticaretin öncülüğünde üç ana sektörden kaynaklanan kötü kredilerdeki artışla mücadele ediyor.
Çin Sosyal Bilimler Akademisi'nin China Daily gazetesinde yer alan açıklamalarında toptan ve perakende ticaret sektöründe kötü kredilerin oranının yüzde 2.6 ile bankacılık sektörünün ortalamasının üzerinde olduğu ve bunu yüzde 2 ile  enformasyon teknolojileri ve yüzde 1.8 ile imalat sektörüne verilen kredilerin takip ettiği ifade edildi.
Çin'de bankacılık sektörünün kötü kredilerdeki genel ortalaması ise üçüncü çeyreğin sonunda ve bankacılık düzenleyici otoritesinin eski duyurusuna göre yüzde 0.97 oranında bulunuyor. Resmi açıklamalara göre dolaşımdaki kötü krediler üçüncü çeyreğin sonunda bir önceki döneme göre 24.1 milyar yuen artışla 563.6 milyar yuen seviyesinde bulunuyor.
Çin Bankacılık Birliği Başkan Yardımcısı Yang Zaiping, performans dışı kredilerde son dönemde yaşanan artışın ekonomik büyümedeki yavaşlamadan kaynaklandığını ifade ediyor ve çin bankalarının yüzde 3'e kadar bir kötü kredi oranı ile mücadele edebilecek güçte olduğunu vurguluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)