BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇılgınca harcamaktan kaçının----

Çılgınca harcamaktan kaçının

Çılgınca harcamaktan kaçının
21 Kasım 2022 - 17:53 www.finansgundem.com

Black Friday öncesi tüketim sektörü hisselerine odaklanan yatırımcılara Amazon’dan uyarı geldi: “Çılgınca harcamaktan kaçının.”

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar Black Friday ve Noel öncesinde tüketici hisselerine odaklanmış durumda. Bu hisselerin başında ise Amazon geliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ‘Muhteşem Cuma’da satışlarını artırmayı planlayan Amazon’un CEO’su Jeff Bezos’tan gelen ilginç çıkış kafaları karıştırıyor. Bezos, genel ekonomiye dair duyduğu endişeyle insanların çılgınca harcama yapmaktan kaçınmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Pahalı ürünlerden uzak durun

Wionews’in haberine göre, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, bir süredir ufukta bir ekonomik durgunluk olabileceği ve insanların önümüzdeki aylarda büyük satın almalar yapmaktan kaçınması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. ABD'nin bir resesyonla karşı karşıya olduğunu ve insanların araba ve televizyon gibi büyük ve pahalı ürünleri satın almayı ertelemesi gerektiğini söylüyor.

Bezos, insanlara ellerinde bir miktar nakit bulundurmaları tavsiyesinde bulunurken, ABD'nin daha da ciddi sorunlarla karşılaşması halinde riski biraz azaltmanın bile küçük işletmeler için büyük fark yaratabileceğini söylüyor. Bezos, “Ekonomi şu anda iyi görünmüyor. Ekonomik faaliyet yavaşlıyor. Birçok sektörde yaşanan işten çıkarmalar giderek daha hızlı ve sert şekilde yaygınlaşıyor” şeklinde konuşuyor.

Black Friday ve Noel öncesi…

Milyarder Bezos’un uyarısı, ABD'de hanehalkı borcunun 16,5 trilyon dolara çıktığı ve Amerikalıların günlük harcamaları karşılamak için giderek daha fazla krediye bel bağladıkları bir dönemde geliyor. Ayrıca, Bezos’un açıklamasının, Black Friday ve Noel gibi alışveriş çılgınlığı yaşanan dönemlerin arifesinde gelmesinin, uyarıyı bir kat daha anlamlı hale getirdiği düşünülüyor.

Forbes tarafından hazırlanan rapora göre, JPMorgan CEO'su Jamie Dimon da ABD ekonomisinin 2023 yılında resesyona girebileceğini tahmin ediyor. Ekonomistler, ABD ekonomisinin 2023 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 0,5 oranında daralmasını ve yavaşlamanın 2024'e kadar sürmesini bekliyor.

Bank of America anketi ise, fon yöneticilerinin yüzde 77'sinin küresel bir durgunluğun yakın olduğu konusunda hemfikir olduğunu ortaya koyuyor.

Bezos, 124 milyar dolarlık servetinin büyük bölümünün hayattayken bağışlayacağını açıklıyor. Bezos, paranın iklim değişikliğinden kaynaklanan tehditlerle mücadele etmek ve sosyal ve siyasi çatışmalardan etkilenenlere yardım etmek için kullanılacağını sözlerine ekliyor.

ABD'de tatil sezonu alışverişlerine enflasyon darbesi

 

Black Friday öncesi gözler tüketici hisselerinde

 

Jeff Bezos'tan ekonomi çıkışı: Fırtına geliyor!

 

11 ünlü ekonomistten resesyon uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)