BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi11 ünlü ekonomistten resesyon uyarısı----

11 ünlü ekonomistten resesyon uyarısı

11 ünlü ekonomistten resesyon uyarısı
21 Kasım 2022 - 16:43 www.finansgundem.com

Enflasyon, merkez bankalarının yükselen faiz oranları, Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin’deki Kovid kısıtlamaları gibi birçok engel, küresel finansın en ünlü isimlerine göre bir resesyonu kaçınılmaz hale getiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Jeff Bezos, Elon Musk ve Ken Griffin gibi dünyanın en önemli şirketlerinin CEO’ları, ABD’de yaklaşan bir resesyon için alarm zillerini çalıyor. Yatırımcılar ve akademisyenler de resesyon için karamsar öngörüleri paylaşıyor.

Carl Icahn, Jamie Dimon ve Charlie Munger ayrıca ekonominin daralacağını ve işsizliğin artacağını tahmin eden isimler arasında. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre uzman isimler ABD Merkez Bankası (FED) yükselen enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını yükseltmesi, Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin’in küresel ticareti bozan korona virüs kısıtlamalarına devam etmesi gibi çok sayıda engele işaret etti.

Insider’ın haberinde 11 önemli ismin resesyon öngörüsüne yer veriliyor:

1. Amazon’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Bezos:

“Ekonomi şu anda iyi görünmüyor. İşler yavaşlıyor, çok sayıda sektörde işten çıkarmalar görüyorsunuz. Olasılıklar şu an için bir resesyonda değilsek bile çok yakında bir resesyonda olacağımızı söylüyor. Masadan olabildiğince fazla riski çekin. En iyisini umut edin ama en kötüsüne hazırlanın. Bu ekonomideki olasılıklar geminizi fırtınaya hazırlamanızı söylüyor.”

2. Tesla, Twitter ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk:

“Muhtemelen bir yıl veya iki yıl sürecek ciddi bir resesyon olacak. Açıkçası, önümüzdeki ekonomik tablo korkunç, özellikle de zorlu bir ekonomik ortamda reklamcılığa çok bağımlı olan bizim gibi bir şirket için.”

3. Citadel CEO’su Ken Griffin:

“FED’in bu ortamda enflasyonu gerçekten fethetmesi için, işsizliği %4'ün ortalarında bir yere getirmemiz gerekiyor. Bu noktada, 2023'ün ortasından ikinci yarısına kadar bir resesyon yaşamayacağımıza inanmakta zorlanıyorum.”

4. Warren Buffett’ın iş ortağı ve Berkshire Hathaway’in Başkan Yardımcısı Charlie Munger:

"FED’in kontrolden çıkmış bir enflasyonla karşılaşmamak için bir miktar resesyon yaşamaya istekli olduğunu düşünüyorum. Yapmaları gereken budur. Partideki sarhoş olmayan içki masasının etrafında asılı durmayan tek adam olmaları gerekiyor."

5. Icahn Enterprises Yönetim Kurulu Başkanı Carl Icahn:

“Ne zaman şu anda olduğu gibi hareket eden daha yüksek faiz oranlarına sahip olursanız, ters bir getiri eğrisi görürsünüz. Hazine tahvillerinde %5'e yakın bir getiri elde edersiniz, bir resesyon yaşarsınız ve bana kalırsa şu anda halihazırda bir resesyon var. Bu ekonomiyi tersine çevirmek, bizi resesyondan çıkarmak için gerçekleşmesi gereken birçok şey var.”

6. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon:

“Hafif bir resesyon olasılığı var. Tüketiciler çok iyi durumda, şirketler çok iyi durumda. Bununla birlikte Ukrayna’daki savaş ve petrol fiyatları gibi birçok şey nedeniyle daha kötü bir durumun gerçekleşme olasılığı var.”

7. Goldman Sachs CEO’su David Solomon:

“Genellikle, kendinizi enflasyonun gömülü olduğu böyle bir ekonomik senaryoda bulduğunuzda, gerçek bir ekonomik yavaşlama olmadan bundan çıkmak çok zordur. ABD büyük olasılıkla bir resesyon yaşanacak.”

8. DoubleLine Capital CEO’su Jeff Gundlach:

“Önümüzdeki altı ila sekiz ay içinde bir resesyona kolayca %60 ve 2023 yılı içinse %80 gibi daha fazla bir oran vereceğim."

9. Omega Advisors CEO’su Leon Cooperman:

“FED’in sıkılaştırması, parasal sıkılaştırma, güçlü bir dolar ve petrol fiyatının birleşimi 2023'ün ikinci yarısında bir resesyon yaratacak. Çok uygunsuz maliye ve para politikaları nedeniyle talebi öne çektik ve sonuçta bir bedel ödenecek.”

10. Brigewater Associates Eş-Baş Yatırım Sorumlusu Greg Jensen:

"Piyasaların beklediğinden çok daha büyük bir resesyon bekliyoruz. 2023 muhtemelen çok önemli bir küresel durgunluk yılı olacak. Muhtemelen hisse senedi piyasalarının dibini, bundan altı ila yedi ay sonra gevşemeye başlayana kadar görmeyeceksiniz. Muhtemelen bundan sonra dokuz ay kadar daha ekonomideki dibi görmeyeceksiniz.”

11. Harvard Ekonomisti Ken Rogoff:

“Gerçekten kötü durumda olan dünya ekonomisine bakmak zorundasınız. ABD'nin buna direnmesi çok zor. Sadece hafif bir resesyon yaşayacağımızdan endişe etmiyorum, aynı zamanda önemli bir resesyon yaşama şansımızın gerçekten oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum."

Schröder: Kendimizi çok ciddi gaz sıkıntısının içinde bulabiliriz

 

OECD Bölgesi ekonomisi %0,4 büyüdü

 

İngiliz hükümetine "iş gücü krizine karşı harekete geçme" çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)