BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇek ve risk raporları Ziraat'ten alınabilir----

Çek ve risk raporları Ziraat'ten alınabilir

Çek ve risk raporları Ziraat'ten alınabilir
18 Aralık 2012 - 14:36 www.finansgundem.com

Çek ve risk raporları, Ziraat Bankası şubelerinden ve internet sitesinden alınabilecek

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, çek ve risk raporlarının Ziraat Bankası şubelerinden ve internet sitesinden alınabildiğini bildirdi.
Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, çeki ticari işlerinde finansal bir enstrüman olarak kullanan gerçek ve tüzel kişilerin, çek kabul etmekle risk alıp almadıklarını, aldılarsa boyutunu görmelerine ve kararlarını somut bilgilere dayanarak vermelerine yardımcı olacak çek ve risk raporlarının, Ziraat Bankası şubelerinden ve internet şubesinden alınabildiği kaydedildi.
Açıklamada, çek ve risk raporunun alınabilmesi için, rapora konu kişinin şahsen şubelere başvurması gerektiği ve tüzel kişilere ait raporların, bu konuda tüzel kişi tarafından yetkilendirilmiş gerçek kişi temsilcilerine verildiği vurgulandı.
Bankanın internet şubesi müşterilerinin de bu raporları ayrıca bankanın internet şubesinden alabileceğine işaret edilen açıklamada, Ziraat Bankası internet şubesinden alacakları bu hizmet için ödeyecekleri bedelin 2 lira olduğu belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Bu uygulama günümüz ticari hayatının önemli ödeme araçlarından birisi olan çek ile ilgili olarak hem kullanımını artıracak hem de karşılıksız çek sayısını düşürecektir. Çek raporu, hesap sahibinin geçmiş çek ödeme performansına ilişkin; kaç adet çek keşide ettiğini, bunlardan kaç tanesini ibraz tarihinde, kaç tanesini ibraz tarihinden sonra ödediğini veya rapor tarihi itibarıyla ödemediği (karşılıksız kalan) göstermekte ayrıca bunların tutarlarına ilişkin bilgiler de vermektedir. Çek raporları, çek keşide eden gerçek ve tüzel kişilerin, 2007 yılı ve sonrasında ibraz tarihinde ödemiş olduğu (arkası yazılmamış) çekler ile 2009 ve sonrasında bankalarca Kredi Kayıt Bürosu'na bildirilmiş olduğu arkası yazılmış çeklerine ait bilgilerini içeriyor. Bankalar bugüne kadar karşılıksız çek verilerine sunabiliyorken bundan böyle zamanında ödenmiş çek bilgilerine de ulaşmak mümkün olacak. Bu durum doğal olarak, çeklerini düzenli ödeyen kişilerin finans kurumları ile olan ilişkilerinde itibar kaynaklı avantajlar sağlayacaktır.''

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)