BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCavit Çağlar davayı kaybetti----

Cavit Çağlar davayı kaybetti

Cavit Çağlar davayı kaybetti
03 Aralık 2013 - 07:38 www.finansgundem.com

Cavit Çağlar kendisine “Hortumcu” diyen yerel gazeteye karşı açtığı davayı kaybetti

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, “batık bankacılar için” hortumcu sözü kullanmanın hakaret olmadığına hükmetti. Karar, bu konuda açılan bir çok davayı da etkileyecek.
Taraf'ın haberine göre, “Hortum” sözü nedeniyle açılan davalarda emsal teşkil edecek olan karar, İnterbank’ın eski sahibi Cavit Çağlar’ın açtığı bir tazminat talepli dava nedeniyle alındı. Bursa’da yayın hayatını sürdüren Şehir Gazetesi, 2011 yılında yayınladığı bir haberde İntebank’ın eski patronu Cavit Çağlar’ın devletten milyarlarca dolar hortumladığını iddia etti. Çağlar da, gazete hakkında tazminat davası açtı. Bursa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, söz konusu ifadelerden dolayı Çağlar’ı haklı bularak, gazetenin 5 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Gazetenin avukatları ise karara itiraz etti.
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, geçtiğimiz günlerde gazetenin itirazı ile ilgili davanın temyiz aşamasını sonuçlandırdı. Daire, hortumcu sözü nedeniyle açılan davada, bir hakaret unsuru bulunmadığını belirterek, tazminat kararının bozulmasını yönünde karar aldı. Daire kararında, bir çok davaya emsal oluşturacak bir gerekçe de sundu. 4. Hukuk Dairesi, “Yayınlanmasında kamu yararı bulunan gerçek ve güncel bir haberin ya da eleştirinin özle biçim arasında denge kurularak yayımlanması durumunda hukuka aykırılık ortadan kalkar ve artık basın sorumlu tutulamaz” değerlendirmesinde bulundu.

Daire ayrıca, borç ile nitelendirme arasında da bir uygun nedensellik bağının bulunması nedeniyle, dava konusu olan ifadelerin hakaret unsuru olmayacağını kaydetti.

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan03 Aralık 2013 11:42

    Biz küçük zavallı yatırımcıların elinde kalan Nergis Holding hisseleri ne olacak ??? Bizimle de ilgilensen ya biraz....

  • Berk03 Aralık 2013 10:38

    Cavit Çağlar belli ki suçunu örtpas etmek için davayı açmış ama başaramamış.

  • Cemre03 Aralık 2013 10:26

    Cavit Çağlar'ın hortumcu olduğunu herkes biliyor ancak kendisi kabullenememiş dava açtığına göre suçlu hiç bir zaman suçunu kabul etmemiştir bu da aynen öyle bir durum. Davayı kaybetmesi güzel gelişme.