BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCarl Icahn: ABD'li şirketlerin sorunu, kurumsal düzeyde liderlik----

Carl Icahn: ABD'li şirketlerin sorunu, kurumsal düzeyde liderlik

Carl Icahn: ABD'li şirketlerin sorunu, kurumsal düzeyde liderlik
15 Mart 2023 - 17:51 www.finansgundem.com

SVB’nin iflasını yorumlayan yatırımcı Carl Icahn, asıl sorunun kurumsal düzeyde liderlik eksikliği olduğunu söylüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de bankacılık sistemini yeniden tartışmaya açan Silicon Valley Bank’in iflası, yatırımcıların analizlerine de konu oluyor. Milyarder yatırımcı Carl Icahn, sorunun yönetimsel olduğunu düşünüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırımcı Carl Icahn, ABD ekonomisinin ve şirketlerinin karşı karşıya kaldığı sorunların kurumsal liderlik eksikliliğinden kaynaklandığını belirtiyor.

Kurumsal liderlik eksikliği

MarketWatch’tan Mark DeCambre’nin haberine göre, SVB’nin iflası sonrası milyarder yatırımcı carl Icahn, ABD ekonomisinin en büyük sorunlarıdan birinin ‘kurumsal düzeyde liderliğin olmaması’ olduğunu söylüyor.

Icahn, Salı günü CNBC'nin Closing Bell programına verdiği röportajda Amerika'nın kurumsal liderliği hakkında sert sözler sarfediyor. Keskin dilli yatırımcı, iyi yönetim eksikliğini ABD ekonomisinin ve ABD şirketlerinin karşı karşıya olduğu bazı sorunlara katkıda bulunan bir faktör olarak gördüğünü söylüyor. Elbette, kurumsal liderlikte bir hamle yapmak, Icahn'ın yatırım yaptığı bazı şirketlerde üst düzey yöneticilerin koltuğunun da sallanması anlamına geliyor. Icahn’ın yorumları, Silicon Valley Bank'ın çarpıcı şekilde iflasının hemen ardından geliyor.

Zayıf portföy yönetimi

ABD’de Silicon Valley Bank'ın başarısızlığından, en azından kısmen, zayıf portföy yönetimi sorumlu tutuluyor. Salı günü The Wall Street Journal, duruma aşina olan kişilere atıfta bulunarak, ABD Adalet Bakanlığı ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun SVB'nin iflasını soruşturduğunu bildirdi.

Eleştiriler, bankanın borçlanma ve borç verme işini kötü bir şekilde yönettiği noktasında birleşiyor. Eleştirilerde ayrıca, geçen yıl faiz oranlarının önemli ölçüde artması ve yatırımların düzgün bir şekilde korunmaması nedeniyle değer kaybeden daha uzun vadeli bir borç portföyüyle, bankanın yönetimsel anlamda başarısız olduğunun altı çiziliyor.

İflas eden SVB’nin eşantiyonları yok satıyor

 

SVB, 'madendeki kanarya' mı?

 

Larry Summers açıkladı: SVB’nin en büyük hatası

 

SVB’nin boşluğunu başka bir banka mı dolduracak?

 

"SVB’nin iflasında gerçek bir tehlike görmüyorum"

 

Griffin: SVB mevduatlarını kurtarmak ahlaksızlık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)