BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCapital Economics'ten dikkat çeken TCMB faiz tahmini----

Capital Economics'ten dikkat çeken TCMB faiz tahmini

Capital Economics'ten dikkat çeken TCMB faiz tahmini
05 Şubat 2024 - 11:34 www.finansgundem.com

Capital Economics ekonomisti Liam Peach, Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından bu hafta sonu göreve atanan yeni Başkan Fatih Karahan'ın, yeniden faiz artırımı yönünde baskı altında kalabileceğini belirtti.

Capital Economics, hizmet enflasyonunun yeni bir başkanın yönetimindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) için sıkıntı olmaya devam ettiğini, yeniden faiz artırımı yönünde baskı altında kalabileceğini yazdı.

Capital Economics gelişmekte olan piyasalar ekonomisti Liam Peach, manşet enflasyonun ocak ayında biraz daha yükselirken, konaklama, sağlık ve eğitim gibi hizmetler sektörün artışa öncülük ettiğine işaret etti.

Peach, bunun yurt içi fiyat baskılarının güçlü kaldığını ve ücret artışının enflasyonu körüklediğini gösterdiğini belirterek, "Rakamlar enflasyondaki düşüş sürecinde küçük bir gerileme olduğunu gösteriyor ve hizmet enflasyonunun devam eden gücünü vurguluyor." dedi.

Ekonomist, Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından bu hafta sonu göreve atanan yeni Başkan Fatih Karahan'ın, yeniden faiz artırımı yönünde baskı altında kalabileceğini söylüyor.

Deutsche Bank'tan TCMB analizi

 

TCMB'den TL destekleyici yeni adım

 

Yeni TCMB yönetiminden ilk adım

 

JPMorgan: TCMB, Karahan liderliğinde daha şahin olacak

 

HSBC: TCMB para politikasında değişiklik beklemiyoruz

 

Morgan Stanley: TCMB'de görev değişikliği sonrası geleneksel para politikası sürecek

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemal Ekinci05 Şubat 2024 23:34

    Avrupa'da büyük banka ve fon yöneticilerine rapor hazırlayan Danışmanlık şirketi E-posta ile sunu bildiriyor. " Türkiye TCMB başkanı 8 ayda görevden alındı. Artık Türkiye'yi TAKİP LİSTESİNDEN ÇIKARDIK. Zaman ve para kaybından başka bir işe yaramaz. Çünkü istikrar yok. " Doğru tespit.

  • Ahmet Yiğit05 Şubat 2024 21:56

    3 aylık olarak, % 43 faiz ve % 5 stopaj vergisiyle bankadan vade sonunda, ana param ve faizi ile satmış olduğum dolarları geri alamadım. Bankaların hoş geldin faizine SAKIN KANMAYIN. En sağlamı döviz ve altın.

  • C. Tur05 Şubat 2024 12:19

    Faizin arttığı falan yok mevduat faizinin getirisi enflansyonun çok çok altında yatırılan TL nin vade sonunda enflansyon karşısında gidirik yok olması erimesi bunlar nasıl sahte ekonomist