BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatCanan Karatay hakkında suç duyurusu----

Canan Karatay hakkında suç duyurusu

Canan Karatay hakkında suç duyurusu
13 Aralık 2019 - 12:46 www.finansgundem.com

Restoran işletmecilerinden Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulundu

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES), Prof. Dr. Canan Karatay'ın "Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor" sözlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu. Karatay'ın açıklamasından sonra döner satışlarının yüzde 30 azaldığını belirten dernek başkanı Ramazan Bingöl, Karatay'ı "fiyatları etkilemekle" suçladı.

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda “Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor” demişti. Karatay’ın bu sözlerine gıda ve yemek sektörü temsilcilerinde tepkiler gelmeye başladı.

Suç duyurusunda bulundular 

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl ve dernek yönetimi, Karatay’ın bu sözlerini savcılığa taşıdı. Dernek adına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ’na suç duyurusunda bulunan Ramazan Bingöl, Karatay’ın TCK 237. maddesinde yer alan “fiyatları etkileme” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

“Bir kişinin beyanıyla sektör etkilendi 

Suç duyurusunun ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı. Bingöl, “Türkiye'de gerçekten kötü ürün yapan, insan sağlığıyla alakalı zararlı olan tüm ürünlere tüm firmalara biz TÜRES olarak yıllardır karşıyız ve mücadele ediyoruz. Ama artık Türkiye'de iş o hale geldi ki kişilerin bir kişinin beyanıyla ekonominin temel taşı olan milyonlarca insanın ekmek yediği sektöre etki edebiliyor. Ve dolayısıyla aynı zamanda Türkiye'nin de ekonomisi etkileniyor” dedi.

“O zaman bu kurumları kapatalım”

Karatay’ı kendini devletin kurumlarının yerine koymakla suçlayan Bingöl, “Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu var. Gıda ve Tarım Bakanlığı var. Sağlık Bakanlığı var. Bu ürünlerde bir şey varsa zararlı olarak bu bakanlıklar bu devlet bu kurumlar ne işe yarıyor. O zaman bunları kapatalım. Sadece Canan Karatay hanımefendi ve onun gibileri dinleyelim. Ekonomiye verdiği zarar inanılmaz boyutta. Bundan sonra bu ülkede TÜRES olarak bu tür beyanatların peşindeyiz. Genelleme yapılmasını asla istemiyoruz” şeklinde konuştu.

''Cebinde 10 Lirası olan adam ne yiyecek'' 

Karatay’ın açıklamasının hem cebinde yeterli parası olmayanı hem de bu işi yapanları olumsuz etkilediğini belirten Bingöl şöyle konuştu: “Cebimde 10 lira param var. Karnım da aç. Çocuğum da var. Ne yiyeceğim arkadaş? Bana bir alternatif göstersin. Bu birinci ayağı, ikinci ayağı ise diyelim ki dükkanı var adamın. İyi yapıyorum dönerimi, insan sağlığına uygun yapıyorum. Ve gayet güzel yapıyorum. Şimdi ne oldu? Ben bu fiyata sağlıklı güzel bir döner yiyebilirim. Şimdi bu genellemeyi yapınca hem beni aç bırakıyorsun, hem burada benim ekmeğimle oynuyorsun.”

Satuşlar %30 düştü

Bingöl, Karatay’ın açıklamasından bu yana döner satışlarında yüzde 30 düşüş yaşandığını belirtti. (Sözcü)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.15 Aralık 2019 00:19

    TAVUK DÖNERİ SATIŞI AZALDIYSA SİZ DE KAZ HİNDİ ÜRETİMİNİ TEŞVİK ETMEK İÇİN KAZ ÖRDEK DÖNERİ YAPIP SATIN YOKSA KAZ-HİNDİ ETİNDEN DÖNER OLMAZ MI ? BAL GİBİDE OLUR

  • ilkgun salih13 Aralık 2019 18:19

    ne ugrasiyorsunuz prof karataydan.ben de hayatimda tavuk doner yemedim karatay hoca dedigi icin degil .icimden gelmedigi icin.ilada tavuk doner yapmak istiyoRsa ,tavuk once hafif kaynatilir suyu alinir doner sisinde doner hale getirilir,ve afiyetle yinir.bagip cagirmaya gerek yok ogren kardesim.