BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCamide Kılıçdaroğlu eleştirisine CHP'den tepki----

Camide Kılıçdaroğlu eleştirisine CHP'den tepki

Camide Kılıçdaroğlu eleştirisine CHP'den tepki
24 Şubat 2018 - 17:48 www.finansgundem.com

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Kestanepazarı Camisi'nde cuma namazı vaazı veren kişinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, ismini vererek eleştirdiğini öğrendiklerini belirterek bu duruma tepki gösterdi

Yazılı açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, dün (23 Şubat Cuma) kılınan cuma namazı öncesinde, Kemeraltı Kestanepazarı Camisi'nde vaaz veren görevlinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de, Afrin'deki terör örgütü üyelerine yönelik olarak devam eden Zeytin Dalı Harekatı ve terör belası üzerine konuştuktan sonra, "Bu günleri ancak birlik ve beraberlik içinde olursak aşabiliriz. Bu insani bir sorumluluktur. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da bu konuda duyarlı olmaya, toplum içindeki huzuru ve barışı zedeleyecek konuşmalar yapmamaya davet ediyoruz" dediğinin kendilerine iletildiğini belirtti.

Duyduklarına inanmakta güçlük çektiklerini belirten Yücel, "Açıkçası bu olayı öğrenince, önce inanmak istemedik. Ancak olayı araştırınca ne yazık ki doğru olduğunu öğrendik. Camiler asla ve asla siyaset yeri olamaz, inançlar ve dini duygular siyasete alet edilemez. Yüzlerce hatta belki binlerce Müslüman'ın dini vecibelerini yerine getirerek namaz kılmak için toplandığı bir ortamda, kendini bilmez bir din görevlisinin, CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu, sanki ülkemizin birlik ve beraberliğine, toplumsal huzur ve barışın sağlanmasına karşıymış gibi göstermeye çalışması kabul edilemez. Bunun Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bilinçli yapılmadığını, bireysel, münferit bir olay olduğunu düşünüyoruz. Aksini düşünmek bile istemiyoruz. Anayasamızın 2. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Laiklik ilkesi devletin her inanca eşit mesafede durması, devletin dini kurallara göre değil hukuk kurallarına göre yönetilmesini ifade ettiği gibi, din görevlilerinin devlet işlerine ve siyasete karışmamasını da ifade eder. Bir din görevlisinin anamuhalefet partisi genel başkanını eleştirmesi, hiçbir hukuk devletinde ve laik bir ülkede söz konusu olamayacağı gibi, Türkiye Cumhuriyeti'nde de olamaz. Bu konuda Diyanet İşleri'nden ve İzmir Müftülüğü'nden acil açıklama bekliyoruz ve CHP İzmir İl Başkanlığı olarak bu olayın peşini bırakmayacağımızı ifade ediyorum" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in tepki gösterdiği vaazı veren kişinin, ilahiyat fakültesi öğretim görevlisi N.Ş. olduğu iddia edildi.

CHPden camide Kılıçdaroğlu eleştirisi tepkisi

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu25 Şubat 2018 17:01

    memurların siyaset yapması yasak. Öyleyse bunu atın işten ortalığı da bulandırmasın boş yere

  • Türkoğlutürk25 Şubat 2018 12:10

    Osmanlı veletleri söylesin kurtuluş savaşını sakallı ermişlerle kazandıysak osmanlı savaş kaybederken niye ortalarda yoklardı.

  • Halit.24 Şubat 2018 23:57

    Siyaseti Allahın evinede soktunuz.Müslümanlara bundan büyük kötülüğü ancak ğözü dönmüş siyasi hırs için Müslüman ğörünümlü iblisin uşakları yapar. Diyanet kime hizmet ediyor neden ğerçek ğörevini değilde üstüne vazife olmayan işlerle uğraşıp insanları birbirine düşürmeye çalışıyor.

  • misafir24 Şubat 2018 22:17

    bu vatan iman gücüyle alındı imansızlarda keyfini sürüyor

  • Haşim24 Şubat 2018 21:53

    Ayıp birşey camiler Alahın evidir herkese açıktır. Kimsenin seçim bürosu haline getirilemez.Diyanet gerçek görevini bırakıp camileri siyasi iktidarın seçim büroları gibi kullanılmasına alet oluyor.

  • Bir vatandaş24 Şubat 2018 21:00

    Bu ülkenin asıl sorunu kraldan çok kralcıların at koşturması.

  • erol g.24 Şubat 2018 20:50

    SURİYE'DEKİ OLAYLARI BAŞLATAN YÜZBİNLERCE MASUM İNSANIN ÖLMESİNE NEDEN OLAN KENDİNİ HALİFE İLAN EDEN İMAM EBUBEKİR BAĞDADİ 'Dİ VE ONUN PEŞİNDEN GİDENLERDİR İMAMLARIMIZ NEDEN ONU ELEŞTİRMİYORLAR ? YOKSA ONU DESTEKLİYORLAR MI ?

  • özvatandaş24 Şubat 2018 20:41

    16 yıldır millet dinini milletini hatırladı

  • Vatandaş24 Şubat 2018 20:22

    16 yıldır ülkenin başında olan hükümet insanları dinsiz yapmakta ve siyonizme çalışmakta

  • Gelecek24 Şubat 2018 19:28

    Dinayete ayrılan bütçe ile sağlığa ayrılan bütçeyi incelerseniz gerçeği anlarsınız, tabi gerçeği bilmek isterseniz. Tarikatlerin desteklediği bir hükümet ve tarikatlere teslim edilmiş bir ülke halkımızı rahatsız etmiyor maalesef.

  • Ali Ser24 Şubat 2018 19:13

    İmam, Tübitak’a Genel müdür olur yakında. Ne kadar yalarsan o kadar yüksek tesin..

  • öz vatandaş24 Şubat 2018 18:24

    Chp yönetimi ve yalakaları insanı zorla mhp li yapıyor

  • vatandaş24 Şubat 2018 18:03

    AKP yönetimı ve yalakaları insanı zorla CHP lı yapıyor

  • altay24 Şubat 2018 17:59

    kestanepazar, kılıcdaroğlu , fethullah... burda kumpas var olay iyi araştırılsın