BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatBüyük şirket çalışanlarına 'zorunlu aşı' iddiası----

Büyük şirket çalışanlarına 'zorunlu aşı' iddiası

Büyük şirket çalışanlarına 'zorunlu aşı' iddiası
18 Aralık 2020 - 10:57 www.finansgundem.com

ABD'de 150 CEO'yla yapılan bir ankette yöneticilerin yüzde 72'sinin ekibi için koronavirüs aşısının zorunlu kılınmasına olumlu baktığı belirtildi


Pandemi sürecini sonlandırması beklenen aşı biçok şirket için de umut oldu. Uzaktan çalışma sistemine geçen ve salgın nedeniyle faaliyetleri durma noktasına gelen şirketler çalışanlara zorunlu aşı uygulamasına sıcak bakıyor. ABD'de yer alan Yale Lİderlik Enstitüsü tarafından yöneticilerle yapılan yakın bir ankete göre, büyük şirketler bazı çalışanlar için koronavirüs aşılarını zorunlu kılabilir.

Kuruluştan yapılan açıklamada Goldman Sachs, Johnson & Johnson, UPS, American Airlines ve Walmart gibi yöneticiliğini yapan 150 CEO'nun yüzde 72'sinin corona virüs aşısının çalışanlara zorla uygulanmasını desteklediği belirtildi.

Enstitünün kurucusu Jeffrey Sonnenfeld "Yaptığımız anket, şirketlere Covid-19 aşının kullanımı için yetki gerçek fikrine uygulamadan açıklık dile getirdi" dedi.

American Airlines, Duke Energy ve Yum Brands'ın CEO'ları da dahil olmak üzere bazı liderler, aşının uygulanmasını İlk aşı dozlarını öğrenmek için beklemek tercihlerini açıkladı.

American Airlines CEO'su Doug Parker, "Bırakın aşılar dağıtılsın, koruma oranlarını görelim. Sonunda, hepimiz şirketlerimiz için en iyi karar vermek zorunda kalacağız" ifadelerini kullanarak birlikte Parker, havayolları çalışanlarının diğerlerinden daha önce aşılanabilir sözlerine sözlerine sözlerine ekledi. başkasına yapılabilir olabilir ”dedi.

MetLife ve Johnson & Johnson'da direktör olan Mark Weinberger ise aşıların zorunlu kılınmasının "zor" dönüşünü ifade ederek, "İş dünyasının, aşıların yaptırdığı tavrı başlatede büyük bir rol var. Ama bir çalışana aşı yapmazsa kovulacağını söylemek, etik olarak doğru olmaz" dedi.

Çinli Sinopharm'ın 2021 hedefi: 1 milyar doz koronavirüs aşısı

 

Koçak Farma: Aşımız mayıs ayında piyasada

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)