BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriBunlar da zorunlu karşılık kapsamında----

Bunlar da zorunlu karşılık kapsamında

Bunlar da zorunlu karşılık kapsamında
05 Ekim 2013 - 12:42 www.finansgundem.com

Finansman şirketlerinin de zorunlu karşılık uygulaması kapsamına alındığını bildirdi

Merkez Bankası, finansman şirketlerinin de zorunlu karşılık kapsamına alındığını bildirdi. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada finansman şirketlerince kullandırılan kredilerde gözlemlenen artış dikkate alınarak, haksız rekabetin önlenmesi ve bankacılık sektörü dışındaki kredi kanallarının takibinin finansal istikrar açısından taşıdığı önem nedeniyle finansman şirketlerinin de zorunlu karşılık uygulaması kapsamına alındığını bildirdi.
Finansman şirketlerinin Haziran 2013 tarihli verilerine göre zorunlu karşılığa tabi yükümlülüklerinin Türk Lirası’nda 7,1 milyar Türk Lirası, yabancı parada 3 milyar Türk Lirası olduğuna dikkat çeken Merkez Bankası, tesis edilecek zorunlu karşılık tutarının yaklaşık 900 milyon Türk Lirası düzeyinde gerçekleşmesinin beklendiğini vurguladı. Yeni düzenlemenin 6 Aralık 2013 tarihli yükümlülük cetvelinden itibaren geçerli olacağı ve tesis döneminin 20 Aralık 2013 tarihinde başlayacağı bildirildi.
Banka dışı mali kurumların izlenmekte olduğu ve ihtiyaç duyulursa zorunlu karşılıklarda bir düzenleme yapılabileceğinin daha önce kamuoyuyla paylaşıldığını vurgulayan Merkez Bankası, finansman şirketlerince kullandırılan kredilerde gözlemlenen artış dikkate alınarak, haksız rekabetin önlenmesi ve bankacılık sektörü dışındaki kredi kanallarının takibinin finansal istikrar açısından taşıdığı önem nedeniyle finansman şirketlerinin de zorunlu karşılık uygulaması kapsamına alındığını bildirdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)