BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBundesbank: Bu kış ekonomide ağır bir daralma beklemiyoruz----

Bundesbank: Bu kış ekonomide ağır bir daralma beklemiyoruz

Bundesbank: Bu kış ekonomide ağır bir daralma beklemiyoruz
16 Aralık 2022 - 11:10 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) enerji krizine rağmen Alman ekonomisinin bu yıl ağır bir daralma yaşamasını beklemediklerini bildirdi.

"GSYH'nın ilk anda daralması büyük olasılık, ancak ekonominin 2023'ün ikinci yarısında yavaş yavaş toparlanmasını bekliyoruz" diye konuşan Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, bununla birlikte enerji krizinin Almanya'da enflasyonu büyüteceğini öngördüklerini ifade etti.

Bundesbank'ın yaptığı son projeksiyonları açıklayan Nagel, "Enflasyon yüksek ve yavaş yavaş düşecek. Bizim projeksiyonlarımıza göre Almanya'da enflasyonu oranı 2025'e kadar yüzde 2,89'e gerileyecek. Bir bütün olarak Euro Bölgesi'nden enflasyonu yüzde 2 hedefimize geri getirmek için para politikası çabalarımızı bırakmamamız gerekli" diye konuştu.

Bundesbank'ın son projeksiyonlarına göre Almanya'da GSYH bu yıl yüzde 1,8 büyüdükten sonra gelecek yıl yüzde 0,5 daralacak. Projeksiyonlar, Alman ekonomisinin 2024 yılında yüzde 1,7 ve 2025 yılında yüzde 1,4 büyüyeceğine işaret ediyorlar. Makroekonomik kapasite kullanımının normal seviyeyelere 2025 yılında döneceği öngörülüyor.

Enflasyonun şu an için yüksek kalmaya devam edeceğini tahmin eden Bundesbank. AB uyumlu enflasyonu bu yıl yüzde 8,6 olacağını tahmin etti. Banka'nın ekonomistleri gelecek yıl için enflasyon beklentilerini yüzde 4,5'ten yüzde 7,2'ye çıkardılar. 2024 için enflasyon beklentisi yüzde 2,6'dan 4,1'e yükseltildi.

Almanya'nın gaz tüketiminde daha fazla tasarrufa ihtiyacı var

 

Almanya'dan rekor borçlanma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)