BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgular açıklandı: Kovid-19'dan ölümleri yüzde 83 azalttı----

Bulgular açıklandı: Kovid-19'dan ölümleri yüzde 83 azalttı

Bulgular açıklandı: Kovid-19'dan ölümleri yüzde 83 azalttı
01 Mart 2021 - 23:18 www.finansgundem.com

Pfizer-BioNTech ve Oxford-AstraZeneca aşılarının tek dozunun hastaneye yatışları önlemede yüzde 80'den fazla etkili olduğu ve Pfizer aşısının Kovid-19'dan ölümleri yüzde 83 oranında azalttığı açıklandı.

Pfizer-BioNTech ve Oxford-AstraZeneca'nın Kovid-19 aşılarının tek dozunun hastaneye yatışları yüzde 80'den fazla azalttığı, Pfizer aşısının Kovid-19'dan ölümleri yüzde 83 azalttığını gösteren kanıtlar bulunduğu açıklandı.

İNGİLTERE HALK SAĞLIĞI KURUMU AÇIKLADI

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu, Pfizer-BioNTech ve Oxford-AstraZeneca'nın aşılarının Covid-19 enfeksiyonlarını azaltmadaki etkisine ilişkin ilk bulguları yayımladı. Buna göre, aşıdan 4 hafta sonra Pfizer-BioNTech aşısının tek dozunun, Kovid-19'a karşı korumada yüzde 57-61, Oxford-AstraZeneca aşısının ise yüzde 60-73 arasında etkili olduğu belirlendi.

HASTANEYE YATIŞLARI ÖNLÜYOR VE ÖLÜMLERİ AZALTIYOR

Her iki aşının tek bir dozunun 80 yaş ve üzerindekilerde aşı yapıldıktan yaklaşık 3-4 hafta sonra hastaneye yatışları önlemede yüzde 80'den fazla etkili olduğu belirlendi. Pfizer aşısının Kovid-19'dan ölümleri yüzde 83 azalttığını gösteren kanıtlar da bulundu.

"BULGULAR ÇOK GÜÇLÜ"


Sağlık Bakanı Matt Hancock, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, bulgular için "çok güçlü" değerlendirmesi yaparak, aşıların hem hastaneler üzerindeki baskıları azaltmaya hem de hayat kurtarmaya yardımcı olduğunun görüldüğünü kaydetti.

İNGİLTERE'DE ÖLÜMLER ARTMIŞTI

Kovid-19'un daha hızlı yayılan ve daha öldürücü olan bir türünün etkisiyle İngiltere'de vakalar ve buna bağlı olarak ölümler artmıştı. Ülkede en çok günlük vaka 81 bin 547 ile 29 Aralık'ta, en çok can kaybı da 1820 ile 20 Ocak'ta kaydedilmişti.

AŞININ ETKİSİ HİSSEDİLDİ

Ancak hem 5 Ocak'ta başlayan karantina hem de aşının etkisiyle son haftalarda günlük vakalar 10 binin altına ve can kayıpları da 500'ün altına gerilemişti.

İsrail, Pfizer aşısının ölümleri yüzde 99 önlediğini açıkladı

 

AB 200 milyon doz daha Pfizer-BioNTech aşısı aldı

 

Oxford’dan ‘Kovid-19 aşısı yerine hap ve sprey’ açıklaması

 

Oxford Aşı Grubu direktörü: Yeni aşıya ihtiyaç belirsizliğini koruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)