BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatOxford’dan ‘Kovid-19 aşısı yerine hap ve sprey’ açıklaması----

Oxford’dan ‘Kovid-19 aşısı yerine hap ve sprey’ açıklaması

Oxford’dan ‘Kovid-19 aşısı yerine hap ve sprey’ açıklaması
25 Şubat 2021 - 12:07 www.finansgundem.com

Ağız ve burundan uygulanacak tedavinin bağışıklığı hızlandırabileceğini söyleyen Oxford Üniversitesi’nin aşıdan sorumlu baş bilim insanı Prof. Gilbert, gelecekte Kovid-19 aşısının yerini Kovid hap veya spreyinin alabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta Dünya Sağlık Örgütü tarafından acil kullanım onayı alan ve İngiltere’de yaygın bir şekilde kullanılan Astrazeneca-Oxford Üniversitesi Kovid-19 aşısının başındaki isim Profesör Sarah Gilbert’ten gelecekteki aşılar ile ilgili açıklamalar geldi.

Mecliste açıklamalarda bulunan Profesör Sarah Gilbert, milletvekillerine, ekibiyle birlikte aşıyı uygulamak ve daha iyi bir bağışıklık tepkisi sağlamak için yeni, enjeksiyonsuz yollara odaklandıklarını söyledi.

Gelecekte Kovid-19 aşısının yerini Kovid hapın alabileceğini söyleyen Gilbert, Kovid-19 aşısının burun spreyleri ile alınmasını ve grip aşısının çocuklara hap şeklinde verilmesi olayının benzeri olarak hap şeklinde alınmasını araştırdıklarını belirtti.

"BOĞAZ VE BURUNDAKİ BAĞIŞIKLIK HÜCRELERİNİ HEDEFLER"

Kovid-19’un daha çok üst solunum yollarını etkilediğini belirten Profesör Sarah Gilbert, hap veya burun spreyi kullanmanın akciğerler, boğaz ve burundaki bağışıklık hücrelerini daha iyi hedefleyebileceğini ve onları daha da etkili hale getireceğini söyledi.

Profesör Gilbert, Kovid-19 tedavisinin hap ya da burun spreyine dönmesinin tedarik sorunlarını da hafifletebileceğini belirterek araştırmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü sözlerine ekledi.

GÜNDEME GELMİŞTİ

Birleşik Krallık parlamentosunun Kovid-19 Aşısı sorumlusu Nadhim Zahawi geçtiğimiz günlerde Kovid-19 tedavisinin ağız ve burundan da uygulanma olasılığını gündeme getirmiş, "Dünyanın her yerinde geliştirilen haplar ve başka teknolojiler var. Bunlara bakmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Madrid'de Kovid-19 aşısı olan yaşlılar için tiyatroda özel gösterim

 

Dünyada ilk! Mikrokürecik aşısında insan deneyleri yaz başında başlayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)