BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOxford Aşı Grubu direktörü: Yeni aşıya ihtiyaç belirsizliğini koruyor----

Oxford Aşı Grubu direktörü: Yeni aşıya ihtiyaç belirsizliğini koruyor

Oxford Aşı Grubu direktörü: Yeni aşıya ihtiyaç belirsizliğini koruyor
09 Şubat 2021 - 14:41 www.finansgundem.com

Oxford Aşı Grubu direktörü Andrew Pollard, corona virüsünün farklı mutasyonlarıyla mücadele etmek için dünyanın yeni aşılara ihtiyacının olup olmadığının belirsizliğini koruduğunu belirtti.

Güney Afrikalı yetkililer Pazar günü, ülkenin aşı programı kapsamında AstraZenaca’nın corona virüsü aşısının askıya alındığını açıklamıştı. Yapılan çalışmalar aşının ülkede görülen corona virüsü mutasyonunun karşı çok düşük koruma sağladığını göstermişti.

Korona virüsünün Güney Afrika mutasyonu üzerine çalışma yürüten Profesör Shabir Madhi, dün AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen aşının bu mutasyonun ağır vakalarını durdurabileceği yönünde umutlar olduğunu söyledi.

AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi uzmanları, sonbahar itibariyle diğer mutasyonlara karşı koruyacak yeni nesil aşı üretmeyi hedeflediklerini açıkladı.

KESİNLİKLE SORULAR VAR

Reuters’ın aktardığına göre Pollard, BBC’nin radyo kanalına yaptığı açıklamada, “Üzerine çalışacağımız mutasyonlara dair kesinlikle sorular var. Bunlardan biri de yeni aşılara ihtiyacımızın olup olmadığı” dedi.

Pollard, “Bence şu anda bu halen belirsizliğini koruyor ancak yeni aşılar hazırlanıyor. Bu nedenle eğer ihtiyacımız olursa, insanları koruyabilmemiz için hazır olacaklar” ifadelerini kullandı.

İngiltere'ye gelen herkes 10 günde 2 kez test yaptırmak zorunda

 

Korona tedavisinde yeni ilaç

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)